Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 28 januari 2021 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Begin 2021 goed met Dans Magazine!


Wil jij nooit meer iets missen op het gebied van dans? Abonneer je dan op Dans Magazine: hét tijdschrift voor dansliefhebbers. Verwacht bijzondere reportages, mooie interviews, handige tips en het laatste nieuws. 

Je hebt al een abonnement vanaf 16,99 euro!

Neem een abonnement.
 


  • Een mooi initiatief tijdens de coronacrisis! Stichting Genees-Kunst is samen met het Nederlands Dans Theater begonnen met het aanbieden van exclusieve dansvoorstellingen voor ziekenhuispatiënten.
  • NPO FunX heeft een creatief initiatief bedacht waarbij een aantal weken lang verschillende dansers tegen elkaar battlen in allerlei dansstijlen
  • De Flamenco Biënnale gaat dit jaar online alsnog door.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website



Fontys Dance Academy

Heb je de ambitie om van dansen je beroep te maken? Fontys heeft een breed aanbod aan vooropleidingen en HBO's waar verschillende dansdisciplines samenkomen. 



Dance Street: Een Nederlandse dansfilm tijdens de lockdown

Een paar weken geleden gaven we een inkijk op het maakproces van de Nederlandse dansfilm ‘Dance Street’. De zestienjarige Zoë Alberga speelt Dunja in deze film. We spreken met haar over haar ervaring tijdens het maken van deze film.



Paris Marais Dance School

Paris Marais Dance School (PMDS), een privé-dansvakopleiding die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt in dans, is in 2012 opgericht door twee ex-solisten die tevens de hoofddocenten zijn van de dansvakopleiding: Maggie Boogaart (NL) en Ghislain de Compreignac (F). PMDS leidt jong talent (8-21 jaar) op voor een internationale carrière. 



Legendarische voorstellingen: La Dame aux Camélias

Eén van de grootste successen van Het Nationale Ballet is het ballet ‘La Dame aux Camélias’. Het meeslepende en melancholische dansdrama van de Amerikaans-Duitse choreograaf John Neumeier gaat over onmogelijke liefde. Voormalig eerste soliste Igone de Jongh noemde dit ballet in haar biografie één van de hoogtepunten van haar carrière. Hoe is deze voorstelling eigenlijk tot stand gekomen?



8 handige apps voor dansers, choreografen en docenten

Tijdens de lockdown zijn we erg aangewezen op het gebruik van technologie en apps. Wij zijn op onderzoek gegaan om te kijken of er apps zijn die het leven van een danser, choreograaf of docent net een stukje makkelijker zouden kunnen maken. 



MBO Dans Goes

“Wat MBO DANS heel bijzonder maakt is dat Theater de Kring in Roosendaal onze basis is, we krijgen les op het podium, we maken alle ins en outs mee en hebben al veel voorstellingen gezien. Nu is het een onzekere tijd en we zien van dichtbij hoe creatief en flexibel er wordt omgegaan met de (on)mogelijkheden, daar leren we enorm van!”



10 tips voor professionele dansfoto's

Op sociale media kom je regelmatig de mooiste dansfoto’s tegen. Jij wilt ook zo’n toffe foto, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Regel een beste dansvriend(in), een camera en een coole locatie. Ready? Set? Click! Met deze tien tips staat jouw dansfoto binnen de kortste keren online.



Verbeter je danstechniek met Progressing Ballet Technique

Zou je jezelf op danstechnisch gebied willen verbeteren, maar weet je niet hoe? Progressing Ballet Technique, oftewel PBT, is een vrij unieke training, waarbij specifieke ballet oefeningen worden gebruikt om leerlingen te trainen van jong tot oud. Het helpt docenten over de hele wereld om hun studenten voor te bereiden om genoeg kracht en techniek op te bouwen en hun persoonlijke doelen te bereiken. Maar waar komt het vandaan en hoe werkt het precies?

 

 


Steun het boekenvak, bestel bij Bazarow.com

Bazarow is een verkopende boekensite die inkomsten laat terugvloeien naar mensen in het boekenvak. We hebben dezelfde prijzen en voorwaarden als de grote internetreuzen, maar je euro’s worden beter besteed. Met een bestelling bij Bazarow steun je schrijvers, vertalers, uitgevers én boekhandels. En als de sector weer sterker wordt, komen er alleen maar mooiere boeken en steun je zo natuurlijk ook je zelf, als lezer!


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 

 

 


Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven? 

Onze uitgever Virtùmedia is iets nieuws gestart: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. 

Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!

Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter.

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.