UNICEF helpt in een nieuw kamp de kinderen uit Moria Bekijk hier de online versie
Amir (10) heeft tien maanden in het inmiddels afgebrande kamp Moria gewoond.
Beste meneer/mevrouw ,
Begin september verwoestte een brand kamp Moria op Lesbos. 12.000 kinderen en volwassenen raakten dakloos. Inmiddels is op het eiland een nieuw kamp verrezen waarin de bewoners van Moria terechtkunnen.

Amir (10) heeft tien maanden in Moria gewoond. Hij had het er altijd koud en zijn vader stond eindeloos in de rij om voor zijn gezin eten, water of een douche te regelen. De jongen kan met hulpverleners van UNICEF praten over zijn ervaringen. Dat is hard nodig, want hij en de andere kinderen in het kamp hebben vreselijke dingen meegemaakt. Ze krijgen ook andere hulp, zoals schoon water en onderwijs.
Lees verder   Ik wil helpen
Klaas van Kruistum maakt je (klein)kind wereldwijs.
Elke maand post van Klaas
Hoe leven kinderen in andere landen? Waar wonen ze en wat vinden ze leuk? Met Wereldwijs met Klaas leert je (klein)kind spelenderwijs kinderen over heel de wereld kennen. Hij of zij krijgt elke maand post van Klaas van Kruistum, waarmee het een vriendenboekje en een wereldkaart kan vullen.

Met Wereldwijs met Klaas help je kinderen op een nieuwe manier. Doe mee met je (klein)kind en ontdek het zelf!
Meld je aan   Bekijk de video met uitleg
Minister Hugo de Jonge ontvangt op 10 september 2020 het UNICEF Jongerenadvies.
Kleinere klassen in #mijnnieuwewereld

Met de hashtag #mijnnieuwewereld vroegen we aan Nederlandse jongeren hoe hun ideale wereld er na corona uit zou moeten zien. De honderden reacties die dat opleverde gingen vooral over onderwijs, discriminatie en klimaat.


Negen aanbevelingen zijn in een advies opgenomen, dat op 10 september aan minister Hugo de Jonge is overhandigd. Jongeren willen bijvoorbeeld kleinere klassen, anoniem solliciteren en een verbod op vleesreclames.

Lees verder
Voor het eerst in tien jaar tijd krijgen kinderen in Jebel Marra in Darfur hulp.
Eindelijk hulp
Dit inspirerende filmpje delen we graag met jou. UNICEF-hulpverleners reizen op ezels en kamelen naar Jebel Marra in de door geweld geteisterde Soedanese regio Darfur. Voor het eerst in tien jaar kunnen ze daar kinderen en hun families helpen.
Bekijk het filmpje
     
Legal Disclaimer   Contact opnemen
     
Gegevens wijzigen   Afmelden