Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 17 januari 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Het komende nummer van Dans Magazine niet missen? Dit kun je verwachten:

  • Hoe kun je anders kijken naar dans, zonder oordeel, met een meditatieve blik?
  • Choreograferen met verdriet: The lost Art of Grief van Marie Goeminne
  • Aanstormend choreografietalent van Moving Futures laat zich inspireren door het thema 'hoop'
  • De voorstelling rond het bewogen leven van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo bij Het Nationale Ballet
  • Een hommage aan de Amerikaanse 80-jarige choreograaf Lucinda Childs.

En meer! Wil jij dat niet missen? Neem dan vóór maandag 2 februari 16.00 u. een abonnement! Profiteer nu van de superaanbieding: 1 jaar Dans Magazine voor slechts € 22,50 + het boek Olga, morgen dans ik weer


Top-3 dansnieuws

Expositie Movements: fotografie & film met grote rol voor dans
Kunstexpositie Movements toont verschillende dialogen tussen het menselijk lichaam en het stedelijk landschap. Samen spelen deze aspecten de hoofdrollen in diverse scenes ontstaan op een route door de stad Breda.

Het Nationale Ballet maakt mini serie Becoming Frida
In de vier afleveringen neemt hos Milouska Meulens de kijker mee achter de schermen, en laat zien hoe het nieuwe ballet Frida tot stand komt.

Junior Company op tournee naar Indonesië
De Junior Company van Het Nationale Ballet gaat eind januari op tournee naar Indonesië voor een drietal optredens.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Dans Magazine zoekt online redactiestagiair(e)

Houd je van dansen en heb je een vlotte pen? En ben je op zoek naar een inspirerende stage waarmee je iedere dag met schrijven aan de slag bent? Dan zijn wij op zoek naar jou!


ingezonden mededeling

Henny Jurriëns Studio viert 25 jaar!

Henny Jurriëns Studio is uniek in Europa en onmisbaar voor de freelance danswereld in Amsterdam en Nederland. Dansers van 50 verschillende nationaliteiten volgen de dagelijkse lessen of de ‘Summer Intensive’-programma’s. HJS is opgericht in 1995 en viert haar 25-jarige bestaan in 2020 met meerdere activiteiten, o.a. een week lessen met Anouk van Dijk, een Gaga/dancers-masterclass met Ohad Naharin en een publicatie.

 


Hoe overwin je de dansdip?

Volgende week begint met de jaarlijkse Blue Monday... Je bent moe, hebt geen energie en geen zin meer in je danslessen. Is dansen nog wel wat je wil? Wat dan? Zes tips om je dansdip te overwinnen.


ingezonden mededeling

Open dag Academie voor Theater en Dans

Tijdens de open dag op zaterdag 25 januari 2020 van 10.30-17.00 uur openen we de deuren van de Academie voor Theater en Dans (ATD). Maak kennis met alle theater- en dansopleidingen en neem een kijkje in onze studio’s en zalen. Proef de sfeer van de ATD en onderzoek of een opleiding aansluit bij jouw interesse, talent en mogelijkheden.


Zeven Spotify afspeellijsten om lekker op te dansen

Muziek is een essentieel voor het dansen. Deze zeven Spotify afspeellijsten kunnen je helpen met het vinden van dansmuziek.


Een leven lang theater met Ine Rietstap

In Een leven lang theater reizen we door de Nederlandse theater- en dansgeschiedenis, gegidst door kunstenaars die een grote rol spelen in die geschiedenis. Film- en beeldfragmenten vormen de rode draad van het verhaal. Deze editie neemt danseres en recensent Ine Rietstap ons mee op reis. Zij gaat in gesprek met directeur van het Holland Dance Festival Samuel Wuersten.


Extra feestelijk Nederlands Balletgala van Dansersfonds ’79

Het Nederlands Balletgala 2019 bood weer een prachtige momentopname van de huidige danskunst in Nederland. Het was een fantastische avond vol uitbundige kwaliteit. En ongelooflijk fijn om zoveel uiteenlopende talenten en gezelschappen op hetzelfde danspodium te zien.


ingezonden mededeling

Amsterdans 5e editie komt!

Op 21 en 22 maart vindt de 5e editie van het AmsterDans International Competition plaats in Theater De Meervaart. Op 20 en 21 zijn er masterclasses in Chassé Dance Studios. Juryleden, o.a. ex Eerste solisten van Het Nationale Ballet Jane Lord en Casey Herd zullen veel prijzen uitreiken –internationale  studiebeurzen, danskleding en meer Registratie is open!  

 


Kies je toekomst: de master opleidingen

Een dansdroom begint bij jou. Bij wie jij bent en de keuzes die je maakt. Om je daarbij te helpen, sluiten we deze week af met alle master opleidingen uit onze opleidingenspecial. Opleidingen met allemaal een eigen gezicht en stem, net als jij. 

MASTER PERFORMING PUBLIC SPACE

“Many art courses talk about innovation, but none have done so much to educate a new generation of artists than Fontys Arts in the Netherlands, with their new Master program, Performing Public Space.” Lees meer

MASTER CHOREOGRAPHY

“This practice-led research master programme is designed to support experienced movement makers from a variety of fields (dance, circus and community art) while they carry out research into questions initiating from their current practice.” Lees meer

Benieuwd naar de Open Dag? Of liever al meteen auditie doen? Bekijk hier alle data!


ingezonden mededeling

 

Memory Loss in première bij TR Schouwburg Rotterdam

Op vrijdag 17 januari gaat Memory Loss in première bij TR Schouwburg Rotterdam. Memory Loss is de derde en laatste voorstelling uit Ann Van den Broek’s drieluik over geheugenverlies. In Memory Loss verliezen de vijftien performers hun eigen ik. Tekst, beweging, muziek en technologie komen samen in een spel met realiteit en illusie. Klik op verder lezen voor de voorstellingen of klik hier voor het verdiepingsprogramma.

 


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2019. Alle rechten voorbehouden.