Wordt deze mail niet goed weergegeven?
Bekijk de webversie
Beeld & geluid Logo
 
Terug van weggeweest! We hebben deze zomer niet stilgezeten wat heeft geresulteerd in een druk, maar fantastisch najaar met van alles op de agenda. Ten eerste de cursusreeks Data als Kans, speciaal voor onderzoeksjournalisten, met de focus op het vertellen van nieuwe journalistieke verhalen. Daar lees je hieronder meer over. Ook is er een nieuwe online exhibition over politieke propaganda uit de 20e eeuw. Tenslotte zijn we op zoek naar verhalen en gedigitaliseerd erfgoed over familie en kondigen we de maand van het digitaal erfgoed aan. Veel leesplezier! 
 
Meld je aan voor Data als Kans
Ben jij onderzoeksjournalist of ken je onderzoeksjournalisten? In de cursusreeks Data als Kans ligt de focus op het vertellen van nieuwe journalistieke verhalen en factchecking door gebruik te maken van grootschalige, multimediale data. De cursusreeks vindt voor de derde keer plaats bij Beeld & Geluid Den Haag. 
 
 
 
Subtitled Online Exhibition
Massapropaganda is nog altijd een instrument van vele dictatoriale regimes, van extreem-rechts tot de meest linkse autoritaire staten. Bezoek de nieuwste online tentoonstelling van Eurpeana om meer te leren over politieke propaganda uit de 20e eeuw. Europeana draagt bij aan de promotie van Europees Cultureel Erfgoed en doet dat middels diverse activiteiten. Beeld & Geluid is partner in dit project. 
 
 
 
Dans mee met WAIVE!
Max Tiel en Joost de Boo (Thunderboom Records) ontsluiten audiovisueel erfgoed van Beeld & Geluid door middel van de nieuwe tool WAIVE. Waive drijft op Kunstmatige Intelligentie, hierdoor kan iedereen muziek samples, beats en loops mixen. Wil je weten hoe dit werkt? Kom dan op 19 oktober naar het Amsterdam Dance Event of op 5 november naar de Waag op de Museumnacht. 
 
 
Dutch Media Week
Van 3 tot en met 9 oktober vindt Dutch Media Week plaats bij Beeld & Geluid. Het mediafestival van Nederland met een gevarieerd programma. Vooral de programma's binnen de thema's Journalism en Innovation passen goed bij de activiteiten die we doen op het gebied van onderzoek binnen Beeld & Geluid. 
 
 
Geheugen van Nederland
Op zoek naar familieverhalen
Geheugen van Nederland is voor het thema familie op zoek naar verhalen en gedigitaliseerd erfgoed over familie. Klik op de button hieronder en lees verder over hoe je gedigitaliseerd erfgoed van jouw instelling kan aanmelden voor het thema.
 
 
 
Maand van het digitaal erfgoed
Kijk jij ook al uit naar de Maand van het digitaal erfgoed in november? Dan hebben we goed nieuws: de agenda raakt steeds meer gevuld. Schrijf je bijvoorbeeld in voor het Netwerkevenement, Onvergetelijke verhalen, de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid, de CLARIAH-NDE-conferentie of de HackaLOD Awards.
 
 
Events
 
 
Webinar archiveren voor dummies: 5 oktober
Subblt! The Hague: 14 oktober
Lancering nieuwe editie TMG: Journal for Media History - 19 oktober
Inspiratiedag onvergetelijke verhalen: digital storytelling op 8 november in Museum Volkenkunde Leiden
General Assembly & Web Archiving Conference: 10 t/m 12 mei 2023
en verder
 
 
Lees de nieuwste VIEW Journal issue #21 Education & TV: Histories of a Vision
Vacatures bij Beeld & Geluid
 
Beeld & Geluid Twitter icon  
 
 
 
contact privacy aanmelden afmelden
 
 
 
 
Logo Beeld & Geluid Logo VriendenLoterij
© Beeld & Geluid