Duik in de Dans Magazine Festival Special

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 10 augustus 2023Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Heb jij een passie voor dansen? Dan lees je Dans Magazine!

Het nieuwe dansseizoen gaat alweer bijna van start. Een mooi moment om je alvast te gaan verheugen op aankomende dansvoorstellingen en je te laten inspireren door bijzondere verhalen van dansers. 

Met in het komende nummer:

  • Choreografenduo Imre en Marne van Opstal dansen voor ‘top of the bill’ dansgezelschappen tot luxemerken als Dior en Marsèll
  • Simon Bus won 25.000 euro tijdens de Nederlandse Dansdagen: wat gaat hij met het geld doen?
  • Het English National Ballet keert terug op de Nederlandse podia met 48 in plaats van de gebruikelijke 24 zwanen in Het Grootste Zwanenmeer.
  • In Gelukskind beschrijft Sjeng Scheijen het leven van Nederlands bekendste choreograaf Hans van Manen.

Nooit meer iets missen van wat er speelt in de danswereld? Neem een abonnement!


Dansnieuws

Zangeres Lizzo aangeklaagd door achtergrondzangeressen
Opnieuw een geval van grensoverschrijdend gedrag in de dans- en entertainmentwereld. Deze keer gaat het om de Amerikaanse zangeres Lizzo. Drie voormalige achtergronddansers hebben haar aangeklaagd voor het creëren van een gevaarlijke werkomgeving, seksuele intimidatie en nog wat andere nare beschuldigingen.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Zien: VPRO dansdocumentaire toont strijdbaarheid van dansers met een beperking

De gepassioneerde dansers van het gerenommeerde Catalaanse gezelschap, Liant la Troca, laten zich niet beperken door hun uitdagingen. Met een vastberadenheid die grenst aan provocatie, sensualiteit en fantasie, dansen zij hun eigen unieke verhaal. De choreografen, Jordi Cortés en Gloria José, hebben een kunstvorm gecreëerd die verder gaat dan fysieke grenzen. De documentaire A Way to B, gemaakt door Jos de Putter en Clara van Gool, geeft ons een intieme kijk op hun optredens en repetities in Barcelona, en werpt licht op hun persoonlijke levens.

Lees verder


Ingezonden mededeling


Saskia de Badts schrijft boek over gezonde voeding voor dansers: ‘‘Een ingewikkelde relatie met je gewicht is onnodig’’

Dansers zijn dagelijks veel met hun lichaam bezig. En dat betekent niet alleen veel trainen en dansen, maar dat is ook zorgen dat je fit en in shape blijft. Iedere les en repetitie word je als danser met jezelf geconfronteerd in de spiegel en probeer je continu te verbeteren. Dat kan effect hebben op je zelfbeeld en op je relatie met voeding. Saskia de Badts kan daarover meepraten en deelt inzichten en tips in haar boek Spitz!.

Lees verder


De evolutie van hiphop dans: hoe het ooit begon

Hiphop dans, een genre dat zijn oorsprong vindt in de straten van New York City in de jaren 1970, is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een wereldwijd cultureel fenomeen. Met zijn kenmerkende stijlen, ritmische bewegingen en zelfexpressie, heeft hiphop dans een onuitwisbare stempel gedrukt op de danswereld en de populaire cultuur.

Lees verder


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

Word ambassadeur!

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2023. Alle rechten voorbehouden.