Verhalen over de hele wereld & Studio Buurtbazen

OBA Algemeen logo Webversie
 
Bij de OBA is van alles te doen
In de bibliotheek leen je spannende, grappige, leerzame en avontuurlijke boeken. Maar er is nog veel meer te doen: zo zijn er heel veel voorleesuurtjes in alle vestigingen, (maak)workshops, voorstellingen en exposities. Als je lid bent van de OBA kun je hieraan deelnemen. Lidmaatschap voor kinderen tot 19 jaar is gratis en jij bent natuurlijk al lid, maar is je broertje of zusje ook lid? En je buurkinderen, klasgenoten, vriendjes en vriendinnetjes, zijn zij al lid? Zeg het voort!
 
 
Dansen in vrijheid met diorama’s 8+
Houden jullie ook zo van dansen en wil je het ritme van de Cariben voelen? Beleef hoe er gedanst wordt in de voormalige koloniën van Nederland en kom meer te weten over het ontstaan van de dans tijdens en na de trans-Atlantische slavernij. De diorama’s van kunstenaar Rita Maasdamme zijn een essentieel onderdeel van deze les.
De wereld rond met Malou: voorlezen 5+
Malou neemt je deze zomer in OBA Mercatorplein mee in een reis rond de wereld. Ze leest voor uit mooie boeken die iedere keer over een ander gebied van de wereld gaan en vertelt hier een heleboel interessante feitjes over. Ook vraagt Malou kinderen zelf te kiezen uit welk boek zij voorgelezen willen worden met landen en reizen als thema.
 
 
Studio BuurtBazen
In Studio BuurtBazen op AT5 duiken kinderen van drie Amsterdamse scholen in één boeiend onderwerp. Hoe wordt een onderwerp als brugklas, stambomen, beroepen of het slavernijverleden in een andere wijk, op een andere school belicht?
Julius Zebra: Rollebollen met de Romeinen
Zebra Julius beleeft de gekste avonturen! In dit boek wordt hij gevangengenomen door de Romeinse soldaten. Eenmaal in Rome moet hij vechten tegen gladiatoren in het Colosseum. Wat staat Julius nog meer te wachten in deze vreemde stad? Vanaf 9 jaar.
 
 
Opening expositie Colourful Goodies
Kom op 10 juli naar de opening van de poppen-expositie Colourful Goodies, samengesteld door Ellen Brudet. In de expositie zie je poppen met verschillende huidskleuren, en ook poppen die een weerspiegeling zijn van personen met een beperking of een huidaandoening. 
 
 
Agenda
Mijn bibliotheek
Veelgestelde vragen
  Chat met ons via:
Onze contactpagina
  Je kunt ons ook bereiken via:
telefoon icoon  klantenservice@oba.nl
telefoon icoon  020-523 0900
Volg ons op social media
youtube icon   twitter icon   facebook icon   instagram   linkedin icon
Download de OBA-app
appstore icon googleplay icon
Deze mail is verzonden door de OBA

Afmelden | Gegevens wijzigen