Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 16 juli 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

ISH DANCE COLLECTIVE - Marco Gerris

Marco Gerris is een creatieve duizendpoot. Hij was Nederlands kampioen Freestyle Skaten en jurylid bij So You Think You Can Dance, maar bovenal is hij artistiek leider van ISH Dance Collective. Dit urban dansgezelschap combineert al meer dan 20 jaar hiphop met andere kunstvormen, waaronder ballet en opera. Met die vernieuwende aanpak verdiende ISH de Prins Bernard Cultuurprijs.

Wij spraken Marco Gerris over een spannend nieuw project, dat hij samen met Ernst Meisner van Het Nationale Ballet gaat maken: de jeugdvoorstelling Dorian, naar Oscar Wilde’s everseller The picture of Dorian Gray. Ballet, hiphop en schone schijn.

Nu te lezen in het nieuwste nummer van Dans Magazine! Volgende nummer niet missen? Neem dan een abonnement!

Bekijk hier onze aanbiedingen!

En volg ons ook op instagram!


Top-3 dansnieuws

NDTV presenteert twee filmpremières ter afsluiting van 60-jarige jubileumseizoen

Ter feestelijke afsluiting van het 60-jarige jubileumseizoen van NDT gaan twee films in première: Standby van Paul Lightfoot en She Remembers van Sol León. En ook leuk: ze zijn gratis te zien!

Anderhalvemeter Festival in Rotterdam vol muziek, dans en theater

Festivalfreaks, niet getreurd! Als alles mee blijft zitten, krijgt Rotterdam eind augustus een groot evenement met muziek, dans en theater. Parken en pleinen zullen worden omgetoverd tot het Anderehalvemeter Festival

Jakob Feyferlik nieuwe eerste solist bij het Nationale Ballet

Liefhebbers van Het Nationale Ballet zullen zijn gezicht herkennen, want Jakob Feyferlik debuteerde tijdens het balletgala als gastsolist al als danspartner van Igone de Jongh in Trois Gnoissiennes van Hans van Manen. 

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Wil jij een dansfilm maken? Jelena Kostić legt uit hoe!

Een dansfilm maken is geen makkelijke klus. Dit vergt veel toewijding, doorzettingsvermogen, zelfverzekerdheid, maar ook geduld. Tijdens het proces zijn er veel partijen betrokken en is het van belang dat iedereen on the same page is. Wil jij binnenkort een dansfilm gaan maken? Dit zijn dingen die je wellicht kunnen helpen bij het proces! 


Dansen op blote voeten of sokken?

Je kent het wel: dat kleine scheurtje onder je teen of die brandwond boven op je voet als je op blote voeten danst. Vervolgens doe je je sokken aan, maar glijd je constant uit en merk je dat je grip vermindert. Wat is nou het beste tijdens de dansles?  


Weet jij hoe belangrijk licht is voor een dansvoorstelling? Arjuna vertelt!

Je komt het theater binnen en neemt lekker een drankje aan de bar van het theater. Je kletst wat met je gezelschap en voordat je het weet gaan de deuren open en zit je in de zaal. Het licht dimt en je kunt gaan genieten van de dansvoorstelling. Maar weten we wel hoe belangrijk het werk van een technicus is tijdens zo’n dansvoorstelling? Wij vroegen Arjuna Borsetti Torchio over zijn werk en het belang van licht.


Je danserslichaam optimaal voeden? Dat doe je zo!

Gezond en energierijk voedsel is belangrijk voor een danser. Het lichaam wordt de hele dag intensief gebruikt en heeft brandstof nodig om haar energielevel hoog te houden. Dit is waar je op kunt letten om je lichaam optimaal te voeden met lekker en gezond eten.


Scenograaf Pink Steenvoorden: ‘Voorbij alleen de levende lijven met decor!’

Naast het belang van licht, is decor ook een aspect dat we niet mogen vergeten bij de backstage voorbereidingen van een dansvoorstelling. We vroegen scenograaf Pink Steenvoorden om ons wat meer te vertellen over zijn werk. 


Hier kun je deze zomer gewoon lekker blijven trainen!

Heb je door de coronapandemie al lang niet meer kunnen dansen en wil je deze zomer lekker doorknallen? Die mogelijkheid is er zeker en niet alleen in Nederland! 

 


Weet jij al welke eigenschappen een goede dansdocent maken? 

Tijdens het lesgeven ben je deze dilemma’s vast wel eens tegen gekomen: was deze correctie té direct? Ben ik te streng? Moet ik meer complimenten geven? Welke muziek moet ik gebruiken voor de opwarming? Ben ik té chaotisch? 

 

 


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 


Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.