Nyhedsbrev
MAJ 2023
Uge 18

Velkommen til Dansk PersonTransports nyhedsbrev. Her får du hver uge de seneste og mest relevante nyheder direkte i din indboks.

Husk, du kan skrive til info@dpt-dk.org, hvis du har noget, du gerne vil have med i næste uges nyhedsbrev.

God fornøjelse
Hvis du hellere vil læse nyhedsbrevet i din browser, så klik her 

 

TRANSPORTMINISTERIET

Regeringen afviser trafikselskabernes ønske om prisstigninger i 2023
 

Priserne i den kollektive trafik kan først stige igen i 2024, frem for til maj 2023 som ønsket af selskaberne.

Læs mere

KØBENHAVN

Kaos ved busterminal giver turister dårligt møde med København
 

Ifølge sektorchef Jens Hvid Bang er det ikke kun en ulempe for københavnere, men også for de mange turister der hvert år besøger hovedstaden, at Vejdirektoratet og Københavns Kommune har udskudt åbningen af busterminalen ved Dybbølsbro.

Læs mere

TRANSPORTMINISTERIET

Kollektiv mobilitet: Det skal ekspertudvalget se på


Transportministeren har nu fastlagt de opgaver – det såkaldte kommissorium - som det længe ventede ekspertudvalg for kollektiv mobilitet skal se på..

Læs mere

DEMENSUGE 2023

Fokus på demens og persontransport i uge 19
 

Demensugen 2023 vil med temaet "Trygt fra A-B" sætte fokus på mennesker med demens, og deres velbefindende på rejse. Et af hovedpunkterne vil være at udbrede kendskabet til Håndsrækningen - det nationale symbol for demens.

Læs mere

DPT

Dansk PersonTransport runder 1.000 følgere på LinkedIn
 

Dansk PersonTransport har i den seneste tid arbejdet for at øge sin tilstedeværelse på LinkedIn. Det har ført til en række nye følgere, og i den her uge passerede vores LinkedIn-side 1.000 følgere.
 
Det er vi meget taknemmelige over. Jo flere, der følger vores side og reagerer på vores opslag, jo længere kan vi nå ud med vores budskaber om, at vi skal sikre de bedste vilkår for de danske persontransportvirksomheder.
 
Hvis du ikke allerede følger os på LinkedIn, så kan du klikke på linket nedenfor og følge os. Så er du altid opdateret med den seneste viden.

Læs mere

TRANSPORTENS DAG

Det går godt med omstillingen af persontransporten!

 

Det var konklusionen i dag på Transportens Årsdag hos Dansk Erhverv, hvor Dansk PersonTransport adm. direktør Michael Møller Nielsen havde sat CEO i VIKINGBUS A/S, Thomas Wandahl og CEO i Moove Group, Carsten Aastrup i stævne til en snak om den grønne omstilling.

Der er 10 år siden, at de første eltaxier kom til Danmark, og i dag er ca. 40 procent af alle taxier i Danmark grønne. Den samme udvikling er sket hos rutebusserne, mens det er sværere at omstille turistbusserne.

VIKINGBUS A/S har alligevel investeret i elturistbusser, og de havde taget en af busserne med, som holdt flot parkeret ude foran Børsen.

Meget symbolsk med retning mod Christiansborg - for branchen har netop brug for, at politikerne får udarbejdet en plan for udrulningen af ladeinfrasteuktur til turistbusserne - ligesom der skal lægges pres på de europæiske producenter, så vi kan få skabt et ordentligt marked for elturistbusser.

Tak for en god årsdag til Dansk Erhverv og Brian Mikkelsen, Jesper Kronborg, Jesper Højte Stenbæk, Kristian Baasch Pindbo, Alexander Bjørn Jensen og Peter Lübcke.

 

Læs mere
Aktuelle udbud: https://www.danskpersontransport.dk/feeds/

Oversigt over aktuelle udbud omfatter igangværende EU-udbud af personbefordring i Danmark. Udbuddene fremgår af listen i den rækkefælge, de er blevet offentliggjort (Nyeste øverst). Det er tilbudsgivernes eget ansvar at være opmærksom på de i tidsfrister og krav der fremgår af udbuddet.

Vil du også være medlem 
af Dansk PersonTransport?

Tilmeld her
 

Er der noget du vil læse om?
Skriv til info@dpt-dk.org, hvis du har noget,
du gerne vil have med i næste uges nyhedsbrev.

Website
Facebook
Twitter
LinkedIn
Dansk PersonTransport
Nørre Farimagsgade 11, København K 1364, Denmark

Vil du ikke modtage nyhedsbrevet længere?
Klik her for at fjerne dit navn fra listen.

Copyright © 2022 Dansk PersonTransport, All rights reserved.