Nyhedsbrev
SEPTEMBER 2023
Uge 39

Velkommen til Dansk PersonTransports nyhedsbrev.
Her får du hver uge de seneste og mest relevante nyheder direkte i din indboks.

Husk, du kan skrive til info@dpt-dk.org, hvis du har noget, du gerne vil have med i næste uges nyhedsbrev.

God fornøjelse
Hvis du hellere vil læse nyhedsbrevet i din browser, så klik her 

 

ÅBENT BREV

Fælles opråb: Den kollektive trafik er en livsnerve, I ikke må slå ihjel


Det har mange negative konsekvenser for samfundet, hvis der ikke bliver investeret i at sikre den kollektive transport, skriver Dansk PersonTransport sammen med en række organisationer i et fælles opråb.
Læs mere

KOLLEKTIV TRANSPORT

Ekspertudvalgs-workshop: Ikke et eneste ord om tomme busser


Selvom myten om de tomme busser fylder visse steder på Christiansborg, så var det totalt fraværende til ekspertudvalgets workshop, hvor de respektive, inviterede organisationer alle havde medbragt deres vigtigste budskaber – herunder konkrete bud på rejsetyper, som borgere har svært ved at få transport til.
Læs mere

PLUSBUS


Aalborg får 25 meter lange superbusser

I Aalborg har de ikke nogen letbane. Til gengæld åbner byen en helt ny busrute med knap 25 meter lange superbusser, der af mange bliver kaldt for en ”letbane på gummihjul”.
Læs mere

INTERNATIONALT OVERBLIK

Dansk PersonTransport: Ude i verden


NORDUK
Mødets dagsorden bestod af en lang række transportmæssige samtaleemner, herunder reviderede køre- og hviletider, den relativ store mangel på chauffører og nye cabotageregler. Michael Nielsen med flere af Dansk PersonTransports internationale søsterorganisationer fra Storbritannien, Irland, Sverige, Norge og Finland, der - med deres respektive ministerier og styrelser - udvekslede erfaringer. 



NORDISK BRANCHEFORENINGSMØDE FOR PERSONTRANSPORT I BUSSER
Repræsentanter for persontransporten i busser fra Sverige, Norge, Island og Danmark mødtes tidligere på måneden til nordisk brancheforeningsmøde, hvor Dansk PersonTransport var med som repræsentant for Danmark. Mødets mest presserende emne var chaufførmangel. Derudover blev det drøftet, hvordan vi som brancheforeninger bedst muligt kan være med til at sikre, at de nuværende danske og islandske cabotagevejledninger bibeholdes, samt hvordan lignende ordninger kan implementeres i både Sverige og Norge.



EUROPEAN SECTORAL SOCIAL DIALOGUE ON URBAN PUBLIC TRANSPORT
Dansk PersonTransports administrerende direktør, Michael Nielsen, deltog i denne uge i EU's sociale sector dialog om urban public transport. Her var arbejdsgivere og arbejdstagere samlet for at diskutere politiske emner relateret til den kollektive trafik i byerne. Problemet om chaufførmangel i hele EU var især i fokus. En af de centrale diskussioner var at tiltrække flere kvinder til chaufførerhvervet. I forbindelse med den diskussion blev sikkerheden for chauffører, og især de kvindelige, når de starter og slutter en vagt, udlagt som et vigtigt fokusområde fra arbejdstagernes side. Også den grønne omstilling blev diskuteret og hvordan EU's Recovery and Resilence Facility – altså de midler som af EU er afsat til at genopbygge og være mere modstandsdygtige i fremtiden – eventuelt kan benyttes til at ”genrejse” den kollektive trafik.

 

MEDLEMSMAGASIN

Mobilitet 04 er ude nu

I denne omgang stiller vi skarpt på regeringens ekspertudvalg, som skal komme med sit bud på fremtidens kollektive mobilitet. Et arbejde, som Dansk PersonTransport følger tæt.

Vi bringer også historier om gode, succesfulde medlemsindsatser som seniorordninger og integration bag rattet. Og så har vi været på besøg hos Nymand Bus til en snak om generationsskifte, ligesom Esbjerg Taxa har haft besøg af De Konservatives transportordfører, Niels Flemming Hansen.

Tryk her for at læse hele magasinet
Website
Facebook
Twitter
LinkedIn

Oversigt over aktuelle udbud omfatter igangværende EU-udbud af personbefordring i Danmark. Udbuddene fremgår af listen i den rækkefælge, de er blevet offentliggjort (Nyeste øverst). Det er tilbudsgivernes eget ansvar at være opmærksom på de i tidsfrister og krav der fremgår af udbuddet.

Læs mere

Er der noget du vil læse om?
Skriv til info@dpt-dk.org, hvis du har noget,
du gerne vil have med i næste uges nyhedsbrev.

Website
Facebook
Twitter
LinkedIn
Dansk PersonTransport
Nørre Farimagsgade 11, København K 1364, Denmark

Vil du ikke modtage nyhedsbrevet længere?
Klik her for at fjerne dit navn fra listen.

Copyright © 2022 Dansk PersonTransport, All rights reserved.