Nyhedsbrev
OKTOBER 2023
Uge 40

Velkommen til Dansk PersonTransports nyhedsbrev.
Her får du hver uge de seneste og mest relevante nyheder direkte i din indboks.

Husk, at du kan skrive til info@dpt-dk.org, hvis du har noget, du gerne vil have med i næste uges nyhedsbrev.

God fornøjelse!
Hvis du hellere vil læse nyhedsbrevet i din browser, så klik her 

 

REGERINGENS LOVPROGRAM 

Overblik: Regeringens lovprogram 2023-2024 på bus- og taxaområdet


Folketinget er åbnet, og det betyder traditionen tro, at regeringen har fremlagt deres lovprogram for det forestående folketingsår. Vi har i Dansk PersonTransport længe presset på for en række forslag til regeringens lovprogram.
Læs mere

NYT FRA EKSPERTUDVALGET

Konference: Stærke visioner for den kollektive transport


Dansk PersonTransport har været til konference om kollektiv transport med Regeringens ekspertudvalg for kollektiv mobilitet. Vi bringer dig de vigtigste udslagspunkter fra konferencen.
Læs mere

SERVICEMEDDELELSE

Vejdirektoratet nedriver 9 broer. Vil genopbygge dem med flere kørespor.


Vejdirektoratet planlægger nedrivninger af 9 broer mellem Vejle og Aarhus. Det skriver de i en pressemeddelelse den 2. oktober 2023. Broen, der fører Horndrupvej over motorvejen syd for Skanderborg, meldes nu klar til nedrivning, og skal senere genopbygges for at skabe plads til flere kørespor.
Læs mere

DEBAT

Sparekniven i den kollektive transport sender voldsom regning videre til danskerne


Dansk PersonTransports adm. direktør, Michael Nielsen, skriver i Altinget, at det er nu, vores beslutningstagere skal handle ansvarligt og prioritere at sikre den kollektive bustransport.
 
Læs mere

TAXI

Transportminister giver mulighed for at undtage småøer fra taxiloven

Transportminister, Thomas Danielsen, har fremsat et lovforslag, der vil kunne undtage øer fra reglementet i taxiloven og således gøre det muligt at tilbyde privat transport mod betaling. I Dansk PersonTransport har vi forståelse for forslagets hensigt, men vi advarer samtidig om, at forslaget ikke må gå hen og blive en glidebane, der undergraver både taxierhverv og den øvrige kollektive transport.

Læs mere

MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT

Fat i de unge!

Den 4. oktober besøgte sektorchef Jens Hvid Bang og erhvervspolitisk konsulent Alexander Höilund DEKRA i Brabrand til et dialogmøde i det interessentudvalg, som DPT sammen med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har stablet på benene for at sikre flere buschauffører i fremtiden.

Temaet for mødet i Brabrand var de unge, og hvordan vi kan gøre branchen endnu mere attraktiv for dem. Der var indlæg fra DEKRA om deres arbejde med de unge, og vi havde også FGU-vejledere med til mødet, som delte deres værdifulde indsigt i elevernes behov og hverdag.

Der er et stort potentiale for branchen på FGU-skolerne, men det kræver en målrettet indsats fra branchen at få fat i flere potentielle chauffører her.

Vi er allerede begyndt at få de unge ind i virksomhederne, men vi stopper ikke her – for vi har brug for mange flere. Det er en stor samfundsopgave, som vi i Dansk PersonTransport fortsætter med at arbejde for at få løst.

Her er der brug for, at vi bliver endnu skarpere til at fortælle den gode historie om jobmulighederne i busbranchen.

Website
Facebook
Twitter
LinkedIn

Oversigt over aktuelle udbud omfatter igangværende EU-udbud af personbefordring i Danmark. Udbuddene fremgår af listen i den rækkefælge, de er blevet offentliggjort (Nyeste øverst). Det er tilbudsgivernes eget ansvar at være opmærksom på de i tidsfrister og krav der fremgår af udbuddet.

Læs mere

Er der noget du vil læse om?
Skriv til info@dpt-dk.org, hvis du har noget,
du gerne vil have med i næste uges nyhedsbrev.

Website
Facebook
Twitter
LinkedIn
Dansk PersonTransport
Nørre Farimagsgade 11, København K 1364, Denmark

Vil du ikke modtage nyhedsbrevet længere?
Klik her for at fjerne dit navn fra listen.

Copyright © 2022 Dansk PersonTransport, All rights reserved.