Nyhedsbrev
SEPTEMBER 2024
Uge 39

Velkommen til Dansk PersonTransports nyhedsbrev.
Her får du hver uge de seneste og mest relevante nyheder direkte i din indboks.

Husk, at du kan skrive til info@dpt-dk.org, hvis du har noget, du gerne vil have med i næste uges nyhedsbrev.

God fornøjelse!

Hvis du hellere vil læse nyhedsbrevet i din browser, så klik her 

TOGBUSSER

Togbusser er irriterende, men de er usynlige helte i transportens maskinrum

Vores kommunikations- og sektorchef Jens Hvid Bang sætter i sit debatindlæg i Avisen Danmark fokus på de vognmænd og chauffører, der træder til, når togdriften svigter, og opfordrer til større anerkendelse af deres indsats.

Læs mere

TAXI

Taxa med smil og tryghed for mennesker med demens


Thisted Kommunes projekt “Taxa i Thy med Smil og Håndsrækning”, som uddanner taxichauffører til at støtte demensramte og deres pårørende i hverdagen, vinder flot pris.
Læs mere

PLUSBUS

I Aalborg priser de sig lykkelige for, at de undgik letbane

“Plusbussen”, der er Danmarks længste bus, fylder nu et år. Plusbussen, som bliver kørt Tidebus i Aalborg møder stor ros og begejstring. Politikerne i byen er glade for, at de valgte den løsning. Plusbussen har nemlig været en stor succes blandt passagererne og er et markant billigere alternativ, der lever op til forventningerne.

DR har skrevet en artikel om bussen, og som en passager udtaler: "Jeg synes, Plusbussen er genial, og den er supereffektiv. Der kan køre mange med på en tur, og jeg ser folk bruge den hele tiden".

Læs hele artiklen her

PARTYBUSSER

DPT på banen i debat om partybusser

Vores kommunikations- og sektorchef Jens Hvid Bang deltog i et indslag på TV2 Kosmopol, efter vi har slået fast, at der skal styr på partybussernes kørsel. Vi opfordrer til strammere regler og kontrol, så partybusserne lever op til de samme krav som øvrige turistbusser. Det betyder krav om sikkerhedsseler under kørslen, overholdelse af miljøzoneregler, samt at busserne skal leve op til de nyeste Euronorm-krav og have monteret partikelfilter.

Indslaget fokuserede hovedsageligt på sikkerhed og brugen af sikkerhedsseler. Som en del af indslaget udtalte transportminister Thomas Danielsen, at han vil sikre en skærpet kontrol med partybussernes partikeludledninger.

Se hele indslaget her
Website
Facebook
Twitter
LinkedIn

Oversigt over aktuelle udbud omfatter igangværende EU-udbud af personbefordring i Danmark. Udbuddene fremgår af listen i den rækkefælge, de er blevet offentliggjort (Nyeste øverst). Det er tilbudsgivernes eget ansvar at være opmærksom på de i tidsfrister og krav der fremgår af udbuddet.

Læs mere

Er der noget du vil læse om?
Skriv til info@dpt-dk.org, hvis du har noget,
du gerne vil have med i næste uges nyhedsbrev.

Website
Facebook
Twitter
LinkedIn
Dansk PersonTransport
Nørre Farimagsgade 11, København K 1364, Denmark

Vil du ikke modtage nyhedsbrevet længere?
Klik her for at fjerne dit navn fra listen.

Copyright © 2022 Dansk PersonTransport, All rights reserved.