Duik in de Dans Magazine Festival Special

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 8 september 2023Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Welke dansopleiding sluit aan bij jouw dansdroom?

Het auditieseizoen gaat bijna van start! Droom jij van een eigen dansschool, dansen bij een gezelschap of een carrière als choreograaf? Kies dan voor een dansopleiding die je kan helpen jouw droom te verwezenlijken. 

Iedere opleiding heeft echter een eigen gezicht en stem, net als jij. Welke opleiding sluit het meest aan bij wat jij wil? Waar vind je de beste stages? En hoe word je toegelaten? In de dansopleidingenspecial vind je alles over een groot aantal hbo-, mbo- en vooropleidingen zodat jij een school kan kiezen die bij jou past. 

Daarnaast krijg je handige tips, lees je inspirerende artikelen en bijzondere interviews. Een must read voor iedere dansliefhebber!

Dit nummer thuis ontvangen? Neem een abonnement voor 12 oktober!


‘‘Ik kende niemand die dansen als beroep had.’’ Professioneel danseres Sofie Hofstee ging haar dromen achterna

Als vrolijk en energiek kind danste Sofie vooral omdat ze het heel erg leuk vond. Een carrière in de danswereld? Ja, heel graag. Maar hoe dan? Ze maakte een ‘veilige keuze’ en begon aan de docentenopleiding van Fontys. Na een jaar stapte ze over naar de richting ‘uitvoerend danser’ en inmiddels is ze succesvol commercieel danseres. Ze danste voor grote artiesten als de Duitse Helene Fisscher en is daarnaast druk met allerlei soorten losse klussen.

Lees verder


Ingezonden mededeling

Residentie dramaturgie voor hedendaagse dans, theater en muziek 

Dramaturg Gabriela Zuarez start, met haar Sur Mundo Ensemble, een training/residentie voor dansonderzoek en theatrale ontwikkeling en muziek met identiteit van de Tango als hedendaagse danstaal. Tijdens deze residentie leren dansers, musici en theatermakers/ dramaturgen samen met het ensemble het creatieproces te volgen op studiolocatie. Ook voor HBO/MA studenten (en stagiaires) en (semi) professionele dansers, musici en performers.

Lees verder


10 Tips van Isabelle Beernaert voor het doen van audities

De eerste audities voor de dansopleidingen zijn al van start gegaan, maar als danser zal je je moeten blijven bewijzen en auditie moeten blijven doen. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op wat er gaat komen. Isabelle Beernaert is choreografe voor diverse productiehuizen en evenementen zowel in de media, mode en theaterwereld. Ze choreografeerde haar eigen producties en heeft vele interesses en ambities. Als danseres en choreografe heeft ze veel ervaring en weet ze als geen ander waarnaar wordt gekeken tijdens de audities. Speciaal voor Dans Magazine zette ze 10 tips op een rijtje.

Lees verder


''Dans geeft mij het gevoel dat ik vrij ben om te zijn wie ik ben''

Danseres Melissa Boode groeide op in een gezin vol muziek met een Latijns-Amerikaanse moeder en een percussionist als vader. Het dansen werd haar met de paplepel ingegoten. Na een dansopleiding bij Lucia Martha’s kreeg ze de Young Talents Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds waardoor ze in New York kon gaan dansen. Een droom die werkelijkheid werd.

Lees verder


De dansopleidingenspecial komt eraan!

Keuzestress? Dans Magazine zet graag ieder jaar een heleboel dansopleidingen voor je op een rijtje. Ideaal dus om opleidingen met elkaar te vergelijken en zo een school te kiezen die bij jou past! Daarnaast kun je ook extra artikelen en bijzondere interviews lezen. Een must read voor iedere dansenthousiast. 

Sinds 2015 brengt Dans Magazine een special uit over dansopleidingen. “De dansopleidingen sluiten steeds meer aan bij het veranderende dansveld en de beroepspraktijk”, zegt Joost Groeneboer, hoofdredacteur van Dans Magazine. “Tijdens je opleiding leer je dan ook niet alleen dansen, maar ook allerlei andere skills. Zoals zelfvertrouwen, doorzettings- en inlevingsvermogen, samenwerken en dansondernemerschap.”

Ontvang de dansopleidingenspecial thuis en neem een abonnement voor 12 oktober!

Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

Word ambassadeur!

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2023. Alle rechten voorbehouden.