Nieuwsbrief van 18-9-18 6:50:00
Online bekijken

Daglicht en design: komt alle goeds van boven?

Daglicht en design gaan samen

Daglicht in huis is een absolute must. De manier waarop daglicht binnenkomt is van invloed op de uitstraling van het vertrek. Bij voorkeur willen we namelijk niet alleen een mooi verlichte ruimte, maar ook nog dat de verlichting past bij het interieur en design van de betreffende ruimte. Voor een stijlvol interieur heeft Solatube dé oplossing.

Daglicht in het clubhuis

Dat Gorter-luiken een veilige en praktische daktoetreding faciliteren, dat weten we allang. Dat Gorter zich daarnaast focust op esthetiek is minstens zo noemenswaardig. Gorter beglaasde dakluiken zijn ideaal voor toepassing in gebouwen of woningen waar natuurlijk daglicht in de onderliggende ruimte gewenst is.

Stijlvolle daklichten en lichtstraten van Vlakkelichtkoepel

De vlakke glazen dakelementen van Vlakkelichtkoepel zijn een stijlvol alternatief voor de traditionele lichtkoepels. Ze combineren strak design en een lage opbouw met eenvoud in montage. En ze zijn verkrijgbaar in iedere maat, met verschillende opties en kenmerken, tegen een aantrekkelijke prijs.

VELUX en Netatmo lanceren smarthome-systeem dat in verbinding staat met Apple® HomeKit™

VELUX, wereldwijd marktleider in daglichtoplossingen, en smart home leider Netatmo introduceren een nieuw automatisch smarthome-binnenklimaatsysteem: VELUX ACTIVE with NETATMO. Het systeem is de eerste 'plug and play'-oplossing ter wereld die dakramen, raamdecoratie en rolluiken volautomatisch aanstuurt op basis van slimme sensoren. CO2-concentratie, luchtvochtigheid en temperatuur in huis én online weersverwachting bepalen wanneer (dak)ramen en rolluiken openen of sluiten. Een app, klimaatsensor, vertrekschakelaar en gateway komen in één geïntegreerde oplossing samen.

Philips Laboratorium getransformeerd naar moderne school

Het motto van SintLucas is ‘zien leren doet leren’. De multifunctionele aula en de oudbouw zijn verbonden door een gang met een esthetisch hoogwaardige lichtstraat. Onder toeziend oog van de architect wist JET BIK de DC-Glas lichtstraat custom made te ontwikkelen binnen de strikte en functionele specificaties. Dit houdt in dat de motorische aandrijving voor de dakvensters, die door de natuurlijke ventilatie zorgen, onzichtbaar in de constructie is opgenomen.

BIPV zonnepanelen voor atrium Hotel Jakarta

Begin juni opende Hotel Jakarta Amsterdam haar deuren, het duurzaamste hotel van Amsterdam. Om aan de duurzaamheidsprestaties van het BREEAM Excellent certificaat te voldoen, heeft SeARCH architecten zich ook gefocust op de energiebesparing van het hotel. Hermans Techniglaz is gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige glasproducten op het gebied van Solar & Daylight. Zij hebben voor Hotel Jakarta op maat gemaakte en geïsoleerde PowerGlaz BIPV panelen van ruim 400m² geleverd voor het atrium.

Volledig gamma dakramen en lichtstraten op maat Kingspan|Brakel Atmos

Daglicht en een prettig binnenklimaat zijn belangrijk. Kingspan|Brakel Atmos heeft een grote diversiteit aan glasdaken en (brand)ventilatieramen waarmee aan elke vraag voldaan kan worden. Van roedesysteem tot structureel,  puntgehouden en hoogrendement. Ook op het gebied van glazen lichtstraten kan het bedrijf voorzien in alle wensen. Of het nu gaat om een thermische gescheiden lichtstraat of een lichtstraat die speciaal ontwikkeld is voor toepassing in de industrie.

NBD Basiskennis Bouwkunde: Dakramen

Dakramen zijn in het hellende dakvlak opgenomen liggende ramen. In gesloten toestand komt de helling van het glasoppervlak overeen met de helling van het dakvlak. De verschillen tussen de gebruikelijke typen hebben vooral betrekking op de wijze van afhangen van het beweegbare gedeelte en mogelijkheden van bewegen (openen) van dit gedeelte. Lees er meer over in NBD Basiskennis Bouwkunde Dakramen.
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.