Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 27 juni 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Doorstart Extendum door medewerkers
Extendum, maakt een doorstart. Bij de doorstart is oud-directeur Peter Paul Cornielje niet betrokken. Een groot deel van de medewerkers wordt nu eigenaar van het bedrijf.
Lees meer
 
 
Datalekken en Standaard 4410
Op 17 mei 2016 heeft de NBA een model bewerkersovereenkomst gepubliceerd. De beroepsorganisatie heeft de toelichting bij deze overeenkomst genuanceerd en verduidelijkt.
Lees meer
 
Stoomcursus Erfrecht – 12 september 2016 | Utrecht Advertorial

Erfrecht is een delicate kwestie. Als u uw cliënt verkeerd adviseert, kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Tijdens de stoomcursus Erfrecht praat erfrecht goeroe Bernard Schols u in één dag bij over alles wat u moet weten over erfrecht.

Meer informatie ==>

 
MKB-Nederland pleit voor box 3 vrijstelling voor particuliere investeerders in MKB
Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland pleit voor een nieuwe fiscale faciliteit om particuliere investeringen in het MKB te stimuleren. ‘Met een budget van 50 miljoen zou via een vrijstelling in box 3 een vermogen van zo’n 4 miljard euro kunnen worden georganiseerd. Een enorme impuls voor het investeringspotentieel in het MKB.’
Lees meer
 
 
Joost Groeneveld: Geen beroepseed
Ik schreef al eerder “Geen beroepseed voor mij”. Vaak zakt zo’n stukje weg als water door duinzand. Alsof het er nooit is geweest. De NBA reageert nergens op. Dat weten we zo onderhand wel.
Lees meer
 
AV2: 10 maatregelen tegen datalekken Advertorial

Datalekken bij accountantskantoren; slechts een van de boeiende onderwerpen in Accountancy Vanmorgen, afl. 2. Enkele andere artikelen:
– XBRL heeft onvoldoende gebracht
– Accountantskantoor straks een IT-bedrijf met verstand van audit?
– Pensioen in eigen beheer: de stand van zaken!

Geïnteresseerd? Neem hier een abonnement op Accountancy Vanmorgen voor € 49,50 per jaar.

 
SRA: Terugkoppeling uitstelverzoeken uiterlijk 19 juli
Op dit moment hebben de fiscaal dienstverleners nog geen goedkeuring of afwijzing ontvangen op de ingediende uitstelverzoeken. De terugkoppeling vanuit de Belastingdienst zal met een dagtekening van uiterlijk 19 juli plaatsvinden. Zo meldt SRA.
Lees meer
 
 
PwC: Brexit, en nu?
De Britten hebben ervoor gekozen te vertrekken uit de Europese Unie. Hoe gaat het nu verder? PwC heeft de mogelijke scenario’s op een rij gezet.
Lees meer
 
 
Leegstand pand – geen recht op aftrek van voorbelasting op instandhoudingskosten
Rechtbank Gelderland oordeelt er geen recht is op aftrek van voorbelasting op instandhoudingskosting als deze is toe te rekenen aan niet-belasting handelingen.
Lees meer
 
 
‘Verhoging premie borgstelling kredieten MKB is heel onverstandig’
MKB-Nederland trekt aan de bel over de plannen van het kabinet om de premie voor ondernemers voor de borgstellingsregeling BMKB te verhogen. ‘Echt heel onverstandig’ zegt directeur Leendert-Jan Visser in het Algemeen Dagblad. ‘Dat maakt deze voor het MKB belangrijke regeling zo onaantrekkelijk dat minder ondernemers van het vangnet gebruik kunnen maken. In het licht […]
Lees meer
 
Wie controleert transacties op volledigheid en juistheid? Contentpartner
Als alle transacties door #roboticaccounting en #eInvoicing geautomatiseerd worden verwerkt, wie houdt er dan nog controle op de volledigheid en juistheid? Hetzelfde systeem! Het klinkt u als accountant natuurlijk vreemd in de oren, een systeem dat zichzelf controleert.
 
Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer Opleiding
Met de Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer verdiept u zich effectief in deze complexe materie rond de echtscheiding van de IB-ondernemer en de DGA. Wilt u de volledige Leergang Register Echtscheidingsadviseur particulier volgen? Klik hier
 
Registeraccountant Vacature
Wettelijke controles, financieringsaanvragen, prognoses, controller-op-afstand, advisering, inrichten werkprocessen zijn enkele voorbeelden van werkzaamheden die wij uitvoeren voor onze klanten. Voor onze snel groeiende praktijk zijn wij op zoek naar een Registeraccountant die ons kantoor kan versterken. Langedijk & Starren is een accountants- en belastingadvieskantoor, gevestigd in Obdam, die zicht richt op het MKB in Noord-Holland. […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn