Browser versie | Afmelden
header daily bulletin
Toernooidirecteur Richard Krajicek: Het wordt heel close

Toernooidirecteur Richard Krajicek van het ABN AMRO World Tennis Tournament verwacht voor vandaag een aantal partijen die zomaar op spannende driesetters kunnen uitdraaien. Een van de interessantste botsingen is die tussen Stefanos Tsitsipas en de Pool Hubert Hurkacz. "Hurkacz is écht een goede speler, terwijl het leek alsof Stefanos nog moest wennen aan de nieuwe omstandigheden. Ik verwacht een partij die heel close zal zijn.’’ 

Bekijk de voorbeschouwing
Zverev kopje onder, Lajovic verrast Medvedev

Daniil Medvedev had met een finaleplaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament tweede op de wereldranglijst kunnen worden, maar zo ver kwam het niet. De kopman in Rotterdam Ahoy verloor al in de eerste ronde. Dusan Lajovic verraste vriend en vijand met een zege op Medvedev: 7-6 (4), 6-4. Een andere grote verrassing: de uitschakeling van Alexander Zverev. De als derde geplaatste Duitser werd door Alexander Bublik uit Kazakstan verrast: 5-7, 3-6.

Lees meer
Wie stopt David Goffin?

David Goffin is de man in vorm tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. De inmiddels 30-jarige Belg won afgelopen zondag het ATP-toernooi in Montpellier en maakte ook bij zijn eerste optreden in Rotterdam Ahoy meteen een goede indruk met een zege op de Duitser Jan-Lennard Struff: 6-4, 6-0.

"Het is nooit makkelijk om na een titel aan een nieuw toernooi te beginnen,” vindt David Goffin, de nummer veertien van de ATP-ranking. "Maandag was een reisdag en je moet altijd weer aan de nieuwe omstandigheden wennen. Ik speelde wel een goede partij tegen Struff. Het begon met een snelle break en ik ben lekker agressief blijven spelen.

Lees verder
Andy Murray strijdend ten onder tegen Andrey Rublev
Ook niet-abonnees kijken live mee

Toernooidirecteur Richard Krajicek gaf Andy Murray een wildcard voor deze editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De toernooiwinnaar van 2009 toonde in Rotterdam dat hij helemaal op de weg terug is. Murray (33) ging strijdend ten onder tegen de als vierde geplaatste Rus Andrey Rublev: 5-7, 2-6.

Je kunt vanuit huis ook als niet-abonnee meekijken naar de wedstrijden via Ziggo Sport Tennis. Op de website kun je los kiezen voor de singles middag- of avondsessie. Klik je op 'Bestel', dan hoef je je alleen nog gratis aan te melden om van Ziggo Sport Tennis gebruik te kunnen maken tijdens de toernooiweek. 

Lees verder
Kijk live toptennis
Bericht uit de bubbel: het Court team

Geen publiek, wél een toptoernooi: dankzij veel extra veiligheidseisen kan het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament toch doorgaan. Maar wie maken het mogelijk? Wie hoort bij het selecte gezelschap dat de hele week aan het werk is in Ahoy? En hoe is het leven in de tennisbubbel? Vandaag deel 4: het Court Team.

Vorig jaar heetten ze nog de 'Runners’; dit jaar is de officiële benaming het 'Court Team’. De meeste werkzaamheden voor René Cabanelas, Arnaud de Haan, Storm Bathoorn en Thomas Bonthuis zijn echter nagenoeg ongewijzigd: ze zorgen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat dat 'alles’ op en rond de baan geregeld is en dat het de spelers en scheidsrechters aan niets ontbreekt. Dat betekent wél dat ze lange dagen maken. Cabanelas: "Maandag stonden we om 8 uur ’s ochtends op de baan, en om half twee ’s nachts gingen we naar huis.’’

Lees verder
Rolstoeltennissers gretiger dan ooit
Het WWTT thuis bij rolstoeltennisser Casey

Reistechnisch was het voor sommige spelers zeker geen eenvoudige klus, maar toernooidirecteur Esther Vergeer van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament is dolblij dat de rolstoeltennis-top Rotterdam Ahoy weer heeft weten te vinden. Met acht spelers uit de mondiale top-twaalf is de 13e editie van het toernooi - ondanks alles - als vanouds sterk bezet.

Rolstoeltennisser Casey (16) droomt ervan om ooit zelf als prof op het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament te spelen. Als hoofdsponsor van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament en partner van de Esther Vergeer Foundation support ABN AMRO die droom en daarom geven we Casey als verrassing de ultieme thuisbeleving. Iedereen zit in het complot, ook Jamie. Een toernooi zonder publiek!? Wij brengen het WWTT naar Casey thuis!
Verder lezen
Bekijk de video
Tsitsipas: het vertrouwen is er
Hij was zeker niet ontevreden met zijn overwinning in de eerste ronde, maar Stefanos Tsitsipas weet ook dat zijn niveau vandaag, in de tweede ronde van het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament, nog omhoog moet. Dan wacht namelijk - net als vorig jaar - de Pool Hubert Hurkacz. "Een gevaarlijke jongen, die het me in het verleden al vaker moeilijk heeft gemaakt", aldus de Griekse godenzoon.

Tsitsipas, de huidige nummer 6 van de wereldranglijst, beleefde een eerste ronde met pieken en dalen, erkende hij na afloop van zijn zwaarbevochten zege of Egor Gerasimov. "Ik moest ervoor vechten, maar ik voelde ook vertrouwen, ik wist dat er mogelijkheden zouden komen."
Lees verder
Dit jaar ook de winnende tennisballen
Alle acties vind je terug in de Checklist

Een traditie die we dit jaar helaas niet kunnen uitvoeren: de winnaar van de wedstrijd slaat 3 keer een tennisbal in het publiek en vangen maar. Deze editie doen we het anders: ook vanuit huis maak je nu kans op prijs! De winnaar krijgt van stadion speaker Jamie na de wedstrijd 3 keer de kans om het target op de court te raken. Lukt dat hem? Dan win je als kijker thuis... Doe mee via de Checklist.

Wist je dat er naast de veelgespeelde Tennis Quiz nog veel meer acties zijn? Zo kun je ook op de foto in de Online Photobooth, waardoor je er toch een beetje bij bent... Of je stuurt aanmoedigingen voor jouw favoriete speler in, die tijdens de change over op de LED komen. Je vindt alle acties om het toernooi vanuit huis te beleven in de Checklist.

Ga naar de Checklist
Bekijk alle acties
Klik en win
Bekijk nu het online programmaboek
Win bij het AD gesigneerd shirt Tsitsipas

Naast het reguliere toernooi start vandaag ook het Wheelchair Tournament. Wil je meer weten over hoe toernooidirecteur Esther Vergeer dit unieke jaar vindt, of hoe de  succesvolle dubbelpartners Scheffers en Egberink naar de Road to Tokyo toewerken? Je leest het in het online porgrammaboek!

Via AD kun je nu een gesigneerd T-shirt door topspeler Stefanos Tsitsipas winnen! Vul je gegevens in vóór 7 maart en maak kans op dit unieke item. 

AD Sportheadline:

 

Bekijk het programmaboek
Gesigneerd T-shirt Tsitsipas winnen?
RENEWABALL
ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament
ABN AMRO World Tennis Tournament
Copyright © Rotterdam Ahoy.
Newsletter2021-03-04 09:13:01