Nieuwsbrief onleesbaar of verkeerde indeling? 
Bekijk deze e-mail in uw browser
ZZP Nederland Logo
Nieuwsbrief 4 maart 2016

Bijeenkomsten wet DBA brengen duidelijkheid

ZZP'ers komen massaal, daarom ook een webinar

De Belastingdienst doet zijn uiterste best om duidelijkheid te geven over de gevolgen van de wet DBA. Dat is moeilijk want de media blijven maar onwaarheden vertellen over de wet en de daarmee samenhangende modelovereenkomsten. Stichting ZZP Nederland helpt haar aangesloten ZZP'ers duidelijkheid te verkrijgen door samen met de Belastingdienst het land in te gaan met informatiebijeenkomsten.

Inmiddels zijn er al meerdere van dergelijke bijeenkomsten geweest en blijkt dat ze veel onduidelijkheid wegnemen. Maar de vraag naar informatie blijft groot, dat blijkt wel uit het feit dat iedere bijeenkomst compleet volgeboekt is. Omdat het ondoenlijk is om een ieder persoonlijk te ontvangen tijdens dergelijke bijeenkomsten, zal de Belastingdienst in april ook nog komen met een webinar, zodat veel meer mensen een bijeenkomst kunnen volgen, maar dan vanachter de eigen pc of laptop. Veel informatie over de wet DBA staat al op de website van Stichting ZZP Nederland.
 
Link:  | meer informatie | 

Belastingwijzer 2016 van ZZP Nederland is uit   

Hulpmiddel om geen aftrekposten te vergeten

Het boek ‘Belastingwijzer voor Zelfstandigen 2016’ geeft op toegankelijke wijze uitleg over het grote oerwoud aan belastingregels. Het behandelt alle regels die voor zelfstandigen van toepassing zijn. Een goede uitleg over welke kosten aftrekbaar zijn, alle fiscale aftrekposten op een rij, de diverse belastingtarieven van 2015 en 2016, btw-regelingen, autokosten, milieuvriendelijke autoregeling etc.

Het boek is nu met vroegboekkorting al te bestellen en zal vanaf 12 maart geleverd worden.

Link:  | meer informatie | 

Wettelijke vergoeding voor te laat betalen ZZP'ers 

8% boven op factuur na 60 dagen te laat

Op 19 februari 2016 heeft de Tweede Kamer ingestemd met het voorstel van het CDA, dat samen met Hans Biesheuvel van ondernemersorganisatie ONL is ingediend. In het voorstel wordt gepleit voor een wettelijk vastgelegde vergoeding van 8% voor MKB'ers en ZZP'ers indien de factuur na 60 dagen nog niet is betaald door de grootbedrijven. Hiermee wil de Tweede Kamer de ongewenste lange betalingstermijnen die op dit moment worden opgelegd door grootbedrijven terugdringen, zodat de prikkel wordt weggenomen dat grootbedrijven hun leveranciers als bank gebruiken.

Link:  | meer informatie | 

Nieuwe website voor Stichting ZZP Nederland 

Nu mogelijkheden om eigen gegevens bij te houden

Met trots melden wij dat Stichting ZZP Nederland een nieuwe website heeft. Een nieuwe indeling, meer mogelijkheden  en nog meer informatie. Eenmaal ingelogd op de nieuwe website ontsluiten zich nog meer pagina's en kunt u nu ook uw eigen e-mailadres en NAW-gegevens wijzigen mocht dat nodig zijn. 

Link:  | nieuwe website | 

ZZP Nederland komt met twee nieuwsbrieven 

4x per jaar komt een nieuwsbrief met aanbiedingen

Onze nieuwsbrief blijkt voor velen een echte informatiebron. En dat moet ook zo blijven. Toch zijn er veel leden die ook willen profiteren van aanbiedingen die wij kunnen bieden als collectief. Om deze aanbiedingen toch kenbaar te maken, gaan wij 4x per jaar een nieuwsbrief sturen met aanbiedingen. Mocht u de aanbiedingen-nieuwsbrief krijgen maar wilt u deze niet ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven voor de aanbiedingen-nieuwsbrief en gewoon de reguliere nieuwsbrief blijven ontvangen als informatiebron.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Copyright © 2016 Stichting ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u producten of diensten heeft afgenomen van ZZP Nederland of omdat u bij Stichting ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
Stichting ZZP Nederland
Regattaweg 482
Groningen, Groningen 9731 NE
Netherlands

Add us to your address book


Afmelden voor deze mailing    Mijn profiel bijwerken