DBC-Onderhoud nieuwsbrief ggz juli 2014

4 years ago


Text only:

U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor deze dienst op de website van DBC onderhoud
Ziet deze e-mail er niet goed uit?
Bekijk hem in uw browser
Beste lezer,
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van DBC-Onderhoud over de DBC-systematiek in de ggz.

DBC-pakket 2015 ondersteunt jeugd- en langdurige ggz


Per 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugd-ggz. DBC-Onderhoud heeft het DBC-pakket aangepast zodat zorgaanbieders de gespecialiseerde jeugd-ggz kunnen blijven registreren. Op verzoek van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) blijft het mogelijk om voorlopig de DBC-systematiek te gebruiken voor de gespecialiseerde jeugdzorg, zodat de continuïteit en kwaliteit van de registratie gewaarborgd wordt. Daarnaast ondersteunt het pakket 2015  de overheveling  van de langdurige ggz van de AWBZ naar de Zvw en bevat het aanpassingen die de registratie helpen vereenvoudigen.
Lees meer

Congres Implementatie DBC-pakket 2015: meld u nu aan


U kunt zich vanaf nu aanmelden voor het congres Implementatie DBC-pakket 2015 dat op 4 september 2014 plaatsvindt. Dit congres mag u niet missen als u verantwoordelijk bent voor de implementatie van het nieuwe DBC-pakket in uw organisatie. Het congres behandelt het DBC-pakket 2015 voor de ziekenhuiszorg, geriatrische revalidatiezorg, ggz en forensische zorg.
Lees meer

DBC-Onderhoud staat stil bij 10 jaar zorgprestaties


“Het beeld dat ik voor een volledig andere vorm van bekostiging in de zorg zou zijn, is onjuist. Ik vind dit stelsel eerlijk gezegd een zegen.” Dat zegt Ab Klink, lid van de Raad van Bestuur van VGZ en oud-minister van VWS in een interview met DBC-Onderhoud. Bij gelegenheid van het tienjarig bestaan heeft DBC-Onderhoud gesprekken gevoerd met toonaangevende vertegenwoordigers van zorgverzekeraars en ziekenhuizen, wetenschappers en spraakmakers in het zorgdebat. Daarnaast organiseerde DBC-Onderhoud op 27 juni een lustrumsymposium met het motto: ‘Van declaratie naar dialoog’.
Lees meer

Vraag en antwoord


Kan DBC-Onderhoud antwoord geven op vragen over de basis-ggz?
De basis-ggz werkt niet met de DBC-systematiek. De NZa bepaalt het beleid voor de basis-ggz. Bij vragen kunt u zich tot de NZa wenden via 0900-7707070 of info@nza.nl. DBC-Onderhoud beheert de DBC-systematiek voor de specialistische ggz en kan alleen hiervoor ondersteuning bieden.
 
De data van de geleverde basis-ggz worden beheerd in het DBC-informatiesysteem (DIS). Voor de registratie stelt DBC-Onderhoud zes codelijsten beschikbaar die door DIS zijn bepaald. Bij vragen over deze codelijsten kunt u contact opnemen met SIDIS (de helpdesk van DIS).
Nieuwsbrief DBC-Onderhoud, ggzEuropalaan 40UTRECHT, Utrecht 3526 KS Netherlands
Add us to your address book
030 - 285 08 99
helpdeskggz@dbconderhoud.nl
ma-vr 8:30-12:00 en 13:30-16:30
ARCHIEF nieuwsbrieven ggz
 
Copyright © 2014 Nieuwsbrief DBC-Onderhoud, ggz, Alle rechten voorbehouden.
Verwijder mij uit deze lijst   Inschrijving bewerken   Bekijk deze mail in mijn browser

Dbconderhoud.nl

Categories: Medical
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019