Natuur in opkomst: stadsreuzen & letterzetters
Roots
Botanische hotspots
200 TOPPLEKKEN VOOR WILDE FLORA

Waar groeien de meest bijzondere planten, mossen en paddenstoelen? Dat is sinds kort te zien op de digitale kaart Botanische Hotspots. Daarop staan tweehonderd plekken in Nederland met de hoogste soortenrijkdom.
Foto: Bob Luijks

Roots
Vogelen
NACHTZWALUW ZIEN

Wil je graag eens een nachtzwaluw zien? Speur dan vrijdag 26 juli (en de vrijdagavonden in augustus) naar nachtzwaluwen in de Schoorlse Duinen. De kans dat je ze hoort en ziet is groot. Roots-redacteur Paul Böhre fietst op een paar avonden mee.
Foto: Staatsbosbeheer

Roots
Nu te zien
STADSREUZEN

2 centimeter meet de stadsreus, de grootste zweefvlieg van Nederland. Lang waren ze een zeldzaamheid, maar tegenwoordig zie je ze meer en meer. In juli maak je zelfs grote kans op een stadsreus in je tuin.
Foto: Paul Böhre

Roots
Natuurnieuws
OOIT GEHOORD VAN DE LETTERZETTER?

De letterzetter is een donkerbruin kevertje dat in staat is om sparren uit te roeien. Dankzij de droge zomer van vorig jaar rukt het verwoestende diertje op...
Foto: James Lindsey

Roots
Natuurblog Roots
EEN BOOM IS ALS EEN THERMOSTAATKNOP

De afkoeling van de aarde, begint bij een boom, blogt Roots-redacteur Daniël Mulder. Plant daarom twee bomen in je achtertuin, want dankzij de schaduw van de bomen is je tuin ook een stukje koeler. Bomen zijn namelijk groene airco’s.
Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Roots
17 NATUURROUTES LANGS HET WATER

Water is altijd in beweging en dat maakt wandelen langs water zo aantrekkelijk. Er gebeurt altijd iets: een ijsvogel die plotseling een visje grijpt of een libel die over een bosven scheert.

In de nieuwe Roots-wandelgids De mooiste wandelingen langs WATER vind je 17 natuurroutes die langs het blauwe goud van Nederland gaan. De gids is óók een veldgids: al wandelend leer je watervogels, planten en insecten herkennen.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer