Kennisbanken E-installatie
Online versie
DC-schakelen is vooral vlamboogpreventie

Nu gelijkstroom/spanning steeds meer in de belangstelling staat, rijzen er allerlei prangende vragen over het schakelen van gelijkstroom. Er ontstaat al bij relatief lage DC-spanning een indrukwekkende vlamboog. Hoe is deze te voorkomen?

Lees verder >
Hogeschool werkt aan ombouwsets voor DC-woning

Het moet op tamelijk korte termijn mogelijk zijn om een woning compleet op gelijkstroom te laten draaien. De Haagse Hogeschool werkt hard aan oplossingen om witgoedapparatuur om te bouwen naar DC. 

Lees verder >
badkamers
NEN 1010: Elektrische installaties in bad- en doucheruimten
Elektrisch gezien is de badruimte één van de gevaarlijkste ruimten in een woning. In een badruimte worden daarom hoge eisen gesteld aan de toepassing van beschermingsleidingen, aardlekschakelaars en vereffeningsleidingen.
NEN-normen en de groepenkast

De groepenkast is het hart van de elektrische installatie in gebouwen. De benaming wordt vooral gebruikt voor de verdelers in woningen en gebouwen met een klein zakelijke toepassing. 

Lees verder >
Nieuwe zonnepanelen produceren direct groene waterstof   

Na 10 jaar onderzoek en ontwikkeling, stellen onderzoekers van de Belgische universiteit KU Leuven met een speciaal zonnepaneel waterstofgas uit vocht in de lucht te kunnen maken.    

Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright