Kennisbanken E-installatie
Online versie
PV-installatie aansluiten op groepenkast: de omvormer 
Er komt aardig wat kijken bij het aansluiten van een pv-installatie op de groepenkast. Expert Jan Velthuis gaat in op verschillende aandachtspunten. In dit artikel gaat het over de omvormer.
Lees verder >
PV-installaties aansluiten op de meterkast
Het aansluiten van een pv-installatie op de groepenkast is vaak net wat ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt. Marcel Wennekes, global product manager energy distribution solutions bij ABB stipt een aantal punten aan.
Lees verder >
Proeffabriek voor superbatterijen dit jaar open
Ondanks alle coronamaatregelen werken ze bij LeydenJar ‘gewoon’ door. “We hebben wat aanpassingen moeten doen, maar de aangekondigde proeffabriek voor de productie van een nieuw type accu met 50% meer energieopslag gaat volgens plan door.”
Lees verder >
Zegelrecht: waar gaat het fout?
Zegelrecht is in het leven geroepen om erkende installateurs veilig te kunnen laten werken aan E-installaties. In de praktijk worden de gemaakte afspraken niet altijd nageleefd, weet expert Jacques Swillens.
Lees verder >
Inspecteren… maar volgens welke norm?
Er zijn verschillende normen om elektrische installaties en  elektrische arbeidsmiddelen te inspecteren. 
 Lees verder >
Nieuwe windmolen produceert direct groene waterstof 
Met de bouw van een zogeheten waterstofmolen komt een in de markt lang gekoesterde wens in vervulling: de geïntegreerde productie van groene waterstof in een windturbine.
Lees verder >
Thuisaccu’s vergelijken
De thuisbatterij komt over een paar jaar in beeld, als vanaf 2023 het salderen langzaam verdwijnt. Ook starten woningcorporaties en energiebedrijven steeds vaker experimenten met opslag van zonnestroom. Een overzicht van 10 bekende batterijen.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright