Kennisbanken E-installatie
Online versie
Het verschil tussen TT- en TN-stelsels
In NEN 1010 wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende typen stroomstelsels. Adviseur en opleider Jan van der Meer legt het verschil uit tussen TT- en TN-stelsels. 
Lees verder >
Aardingsweerstand meten
Aardingsweerstand is onder te verdelen in aardverspreidingsweerstand en aardcircuitweerstand. Deze kennen verschillende meetmethoden. We behandelen ze in dit artikel.
Lees verder >
Aarding: een potentiaalvereffeningsleiding is geen beschermingsleiding
Wie in een installatie aarding aanbrengt, heeft te maken met veel componenten met elk een andere benaming. In de praktijk worden deze nog wel eens door elkaar gehaald. 
Lees verder >
Hoe sluit je een warmtepomp aan?
Voor e-installateurs kan het geen kwaad zich te verdiepen in de warmtepomp. Van dit elektrische verwarmingstoestel werden er alleen vorig jaar al ruim 40.000 verkocht. Hoe sluit je een warmtepomp eigenlijk aan?
Lees verder >
PV-installaties aansluiten op de meterkast
Het aansluiten van een pv-installatie op de groepenkast is vaak net wat ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt. Marcel Wennekes, global product manager energy distribution solutions bij ABB stipt een aantal punten aan.
Lees verder >
Gelijkstroom: wat zijn de uitdagingen?
Langzaam maar zeker neemt het aantal projecten op gelijkstroom toe in Nederland. En er staan daarnaast steeds meer DC-projecten op de planning. De energieneutrale tunnel van Croonwolter&dros bijvoorbeeld, die momenteel gerealiseerd wordt op de A16 Rotterdam. 
Lees verder >
Belangrijke aspecten van NEN 1010
Elektrische installaties in woningen en bedrijfspanden moeten voldoen aan de NEN 1010. Dit artikel behandelt een aantal belangrijke aandachtspunten van deze norm.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright