Kennisbanken E-installatie
Online versie
Zegelrecht: wat mag en wat mag niet?
Zegelrecht is in het leven geroepen om erkende installateurs veilig te kunnen laten werken aan E-installaties. Wat is toegestaan en wat niet?
Lees verder >
Proeffabriek voor superbatterijen dit jaar open
Ondanks alle coronamaatregelen werken ze bij LeydenJar ‘gewoon’ door. “We hebben wat aanpassingen moeten doen, maar de aangekondigde proeffabriek voor de productie van een nieuw type accu met 50% meer energieopslag gaat volgens plan door.”
Lees verder >
PV-installaties aansluiten op de meterkast
Het aansluiten van een pv-installatie op de groepenkast is vaak net wat ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt. Marcel Wennekes, global product manager energy distribution solutions bij ABB stipt een aantal punten aan.
Lees verder >
De opkomst van de elektrische auto 
De volledig elektrische auto vervangt in gestaag tempo de conventionele auto. Eindelijk wint de elektrische auto met zijn zuinige en robuuste elektromotor het van de fossiele brandstofmotor, die energetisch veel slechter presteert.
Lees verder >
‘Vraag je van tevoren af of groepenkast geschikt is voor pv’
Er komt aardig wat kijken bij het aansluiten van een pv-installatie op de groepenkast. 
Lees verder >
Zegelrecht: waar gaat het fout?
Zegelrecht is in het leven geroepen om erkende installateurs veilig te kunnen laten werken aan E-installaties. In de praktijk worden de gemaakte afspraken niet altijd nageleefd, weet expert Jacques Swillens.
Lees verder >
Thuisaccu’s vergelijken
De thuisbatterij komt over een paar jaar in beeld, als vanaf 2023 het salderen langzaam verdwijnt. Ook starten woningcorporaties en energiebedrijven steeds vaker experimenten met opslag van zonnestroom. Een overzicht van 10 bekende batterijen.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright