Kleurrijk zeekraal | het is Egelweekend | Muurbloempje maakt opmars
LEKKER WANDELEN

LEKKER WANDELEN

De mooiste VLINDER- & VOGELWANDELINGEN van Nederland: nu te koop.
Roots
Roots Natuurfotowedstrijd 2020
DE 11 ALLERMOOISTE NATUURFOTO'S

Er werden dit jaar maar liefst 6.554 foto's ingestuurd voor de Roots Natuurfotowedstrijd 2020, een nieuw record! De 105 beste hiervan hebben een plekje gekregen in de Roots Natuuragenda 2021. Vervolgens koos een jury de 8 allerbeste foto's. Ook het publiek kon stemmen en dat leverde nog eens 3 winnaars op. Met trots presenteren we de 11 prijswinaars!
Foto: ijsvogel / derde prijs publieksjury / Bert-van-Elten

Roots
Herfsttinten langs de kust
DE 6 BESTE PLEKKEN OM ZEEKRAAL TE ZIEN

Prachtig rood kleuren de kwelders en schorren in september en oktober. Dat komt door zeekraal, een vetachtig plantje dat de leuke eigenschap heeft om zich in herfstkleur te tooien. Zodra het eb is, kun je er tijdens een wandeling van genieten.
Foto: verkleurend zeekraal op Vlieland / Foto: Bendiks Westerink

Roots
Muurhagedis
OPMARS VAN EEN MUURBLOEMPJE

Op warme dagen koestert de muurhagedis zich heerlijk in het zonnetje op de stenen van een muurtje of in een rotstuin. Hij komt steeds vaker voor in Nederland en België – maar in Nederland leeft hij slechts op één plek van nature...
Foto: een zonnende muurhagedis / iStock

Roots
Wandelnieuws
EEN RONDJE VAN 7 KM IS FAVORIET

Wandelen wordt steeds populairder. Volgens de laatste cijfers van Wandelnet wandelen 11 miljoen Nederlanders (65% van de bevolking) voor het plezier. In 2016 was dat nog 10,5 miljoen (63%). Een gemiddelde wandeling is 7 km lang.
Foto: wandelaar op heide / Bob Luijks

Natuurfototentoonstelling
HORTUS BOTANICUS AMSTERDAM

De Roots Natuurfototentoonstelling is t/m 10 oktober 2020 te zien in de Hortus Botanicus in Amsterdam! De tentoonstelling bestaat uit 35 foto's, waaronder de winnaar van de hoofdprijs, de categoriewinnaars van de vakjury en de top 3 van het publiek.

Om de tentoonstelling veilig te kunnen bezoeken, kan je online eenvoudig je toegangskaart(en) reserveren.

Roots
Roots
Het is bijna Egelweekend
STEKELS TELLEN IN DE TUIN

Het Egelweekend komt eraan. Tijdens dit weekend (12 en 13 september) vragen de Zoogdiervereniging en de Egelwerkgroep Nederland om waarnemingen van egels in je tuin of buurt door te geven. Reden voor Roots om de egel te belichten via 6 prikkelende vragen: van puffende stoomtrein tot stekels tellen, en van egelpoep tot het zesde zintuig van de egel.
Foto: een egel heeft soms wel 8.000 stekels / Johann Prescher

Roots
GROEPSREIZEN IN NEDERLAND

Weekendje weg? Ga dan mee naar de Kop van Drenthe! Samen met een enthousiaste reisleider verken je al wandelend het Nationaal Park Drentsche Aa, spot je kraanvogels in het Fochteloërveen en vergeten we natuurlijk de Hunebedden niet.

Het is een van de vijf gloednieuwe wandelreizen van SNP Natuurreizen, waarbij je in kleine groepen het mooiste van de Nederlandse natuur ontdekt. Dé oplossing voor iedereen die graag wandelt maar dat niet alleen wil doen. 

Gegarandeerd vertrek op 18 september. Nu € 560,- per persoon.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer