Winterwandelen | Vos op liefdespad | Biddende ruigpootbuizerd
LUISTERTIP

LUISTERTIP

In de podcast Notenkrakers nemen we je mee in de wereld van tjilpende vogels.
Roots
NAAR BUITEN
3 FAVORIETE WINTERWANDELINGEN

In Roots december/januari vind je de favoriete wandelroutes van de makers van Roots. Van nostalgisch natuurgenieten tot struinen in het domein van de wolf; van vogelspeuren in de duinen tot vergezichten in de Vogezen; voor langlopers of liefhebbers van korte ommetjes. Wandelplekken waarvan wij opfleuren.
Foto: Theo Bosboom

Roots
WINTERGAST
BIDDENDE RUIGPOOTBUIZERD

Iedere winter worden er ruigpootbuizerds waargenomen. Wintergasten uit het Hoge Noorden. Je herkent de biddende ruigpootbuizerd vrij gemakkelijk. Ze hebben een zwarte rand aan hun witte staart en ze ‘bidden’ vaak: dan hangen ze al fladderend stil in de lucht, op zoek naar prooi.
Foto: Marcel van Kammen

Roots
BOSWACHTER VERTELT
SCHADE DOOR NATUURFOTOGRAFEN

Verreweg de meeste natuurfotografen houden rekening met de kwetsbaarheid van de natuur. Maar helaas niet allemaal. Meestal uit onwetendheid. Alex Plantinga, boswachter publiek op de Veluwe-Noord bij Staatsbosbeheer wordt dagelijks geconfronteerd met de schade die deze fotografen veroorzaken.
Foto: Wouter Vroom

Roots
PRIMEUR
PURPERKOET NU IN NEDERLAND

Afgelopen weekend werd er een purperkoet ontdekt bij Kinderdijk. Bijzonder, want het is de eerste keer dat deze vogel is gespot in Nederland. Spectaculair qua kleur en bijna twee keer zo groot als een meerkoet.
Foto: Paul Böhre

Roots
NATUURWEETJE
VOS GAAT NU OP LIEFDESPAD

De paartijd van de vos valt juist in de wintermaanden. Je maakt dan iets meer kans om ze te zien of zelfs te horen. Bij het vallen van de avond keffen ze kort en schril. In de winter hoor je een lange, klagende, pauwachtige roep van het vrouwtje.
Foto: Alex Hagenbeek

Roots
CADEAUTIP
GEEF ÉN KRIJG EEN ABONNEMENT

Ben je nog op zoek naar een cadeau voor de feestdagen? Geef nu een proefabonnement op een tijdschrift naar keuze cadeau voor maar € 17,50 en krijg zelf het tweede abonnement gratis. Je hebt keuze uit maar liefst 13 tijdschriften! Beide abonnementen bestaan uit 3 nummers en stoppen automatisch.

Roots
EEN JAAR VOL NATUUR

De redactie van Roots wenst alle lezers fijne feestdagen en een inspirerend 2022 vol mooie natuurmomenten.
Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden