Bekijk en bestel: Zilver Dukaat Brug Kuinderburcht 2023
Beste meneer / mevrouw Do
In 2020 startten we met de nieuwe serie ‘Nederlandse kastelen’ voor de Zilveren Dukaten. Vandaag is de allerlaatste dukaat in deze serie verkrijgbaar: Zilveren Dukaat ‘Brug Kuinderburcht’ in Flevoland. En het laatste deel van de serie is misschien wel de meest opvallende. Er is geen groots en indrukwekkend kasteel op de munt te vinden, maar een bescheiden brug: de Brug Kuinderburcht. De geschiedenis achter deze nederzetting is echter zeker het ontdekken waard. Bestel de Zilveren Dukaat ‘Brug Kuinderburcht’ nu online!

Deel 12: Bijzondere burcht in Noord-Flevoland
In diverse bronnen vanaf de 12e eeuw wordt gesproken over brug Kuinderburcht, dan een burcht in Kuinre. Bij een groot onderzoek in de jaren 40 van de 20ste eeuw worden bij opgravingen fundamenten gevonden van een burcht die verschillende heersers heeft gekend, de heren van Kuinre. Brug Kuinderburcht stond vooral bekend vanwege het moerassige gebied in de omgeving, waardoor de heren van de burcht voornamelijk leefden van jacht en visserij, maar later ook van tolheffing op de scheepvaart. Maak uw verzameling met dit laatste deel compleet en voeg ook Brug Kuinderburcht nog toe aan uw verzamelcassette.

Let op: heeft u al een abonnement op deze serie? Dan zal deze automatisch naar u worden verzonden en hoeft u deze niet apart te bestellen.

Aankondiging! 24 augustus 2023: Numismatische coincard ‘Laatste Zilveren Kwartje’
Volgende week donderdag, 24 augustus, wordt de nieuwste numismatische coincard ‘Laatste Zilveren Kwartje’ gelanceerd! Markeer deze datum in uw agenda, want de verkoop start om 09:00 uur. Let op: de numismatische coincards zijn zeer snel uitverkocht.


Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: Zilver Dukaat Brug Kuinderburcht 2023
Privacy  •  Voorwaarden