Hotspots van de geoorde fuut | Nu te fotograferen: padden en meer | 5 weetjes over de zeester
5 WEETJES ZEESTER

5 WEETJES ZEESTER

Onder meer: zoveel armen hebben ze, en dit eten ze >
Roots
Exotisch & sierlijk
DE GEOORDE FUUT: TWEE HOTSPOTS

De ‘gewone’ huis-tuin-en-keukenfuten zijn al mooi, de veel zeldzamere geoorde futen ogen helemaal exotisch. In het vroege voorjaar voeren ze bovendien een sierlijke balts uit op het water. In Roots maart een uitgebreide kennismaking met deze prachtige fuut én waar je hem kunt bewonderen.  
Foto: Getty Images 

Roots
Zo fotografeer je het allereerste teken van de lente
KLEIN HOEFBLAD

Eindelijk kun je weer wilde bloemen fotograferen. Het klein hoefblad is het begin van een reeks lentebloeiers, zoals de bosanemoon. Experimenteer nu dus vast met fotograferen! Tip: klein hoefblad vind je vooral op plekken waar de grond onlangs overhoop werd gehaald, zoals bouwplaatsen.  
Foto: Agnes van Parijs 

Advertorial
Roots
WAAR GAAT JOUW VOLGENDE REIS NAARTOE?

Reis met ons mee! Ontvang nu bij vijf edities van Columbus Travel het nieuwe Columbus Travel-boek ‘Europa buiten de gebaande paden’ cadeau (t.w.v. € 18,95). In deze handzame gids vol prachtige kleurenfoto’s vind je reisinspiratie voor maar liefst 43 landen, van Albanië tot Zwitserland.

Roots
Nu te fotograferen
PADDEN OP PAD

Maart is de maand van de paddentrek. Bij een hoge luchtvochtigheid, weinig wind en een temperatuur van boven de zes graden komen ze massaal tevoorschijn: op weg naar hun voortplantingsplekken. 
Foto: Sjors Gitmans

Roots
Dompel je onder in vrolijke voorjaarsbloeiers
TOPPLEKKEN STINSENPLANTEN

Op landgoederen, in parken of rond boerderijen en kastelen; overal kleuren bloeiende stinsenplanten kleuren massaal de lente in. Met de hotspotlijst stinsenplanten (getipt door Roots-lezers) in het maartnummer vind je vast een mooie locatie bij jou in de buurt.  
Foto: Bas Meelker 

Roots
Magisch mooi
HET NOORDERLICHT

Unieke foto’s kwamen er deze week voorbij, van het noorderlicht boven Nederland en België. Eerder deelde Roots foto’s van de 2022 Northern Lights Photographer of the Year wedstrijd én hoe die gemaakt werden. Plus: zo weet je waar en wanneer het noorderlicht (mogelijk) te zien is, en zo fotografeer je het.
Foto: Jannes Krause / Capture the Atlas

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden