Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 18 november 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AV-Top 50 | Meer werk, meer omzet, meer groei, meer consolidatie
Over werk hebben accountants niet te klagen. Dat valt te merken aan de omzetontwikkeling van de vijftig grootste kantoren: er wordt meer omgezet, meer verdiend en dus flink gegroeid. Maar in deze verzadigde accountancymarkt doemt een consolidatieslag aan de horizon. De Accountancy Vanmorgen Top 50 in acht trends.
Lees verder »
AV-Top 50 | Flinke omzetgroei voor Audit-Top 30
Voor het eerst in jaren neemt het aantal accountantskantoren dat wettelijke controles mag doen niet verder af. De verwachting dat tientallen kantoren hun Wta-vergunning inleveren, komt daarmee niet uit. Integendeel: vrijwel de gehele Audit-Top 30 groeide in omzet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online dossier inzichtelijk

Onnodig documenten heen en weer mailen tussen jou en je klant is verleden tijd. Je klant beschikt namelijk via Mijn[Kantoor] over één centrale plek om online dossierinformatie op te slaan en uit te wisselen. Dankzij de flexibele SharePoint integratie worden bestaande (en toekomstige) online dossiers opgeslagen en uitgewisseld met CRM.

Lees meer over dossiervorming »
Wetsvoorstel afpakken crimineel vermogen moet ook spoedbevriezing transacties door FIU mogelijk maken
Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft het conceptwetsvoorstel strafrechtelijke aanpak ondermijning II in consultatie laten gaan. Daarmee moeten er in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit meer mogelijkheden komen voor het afpakken van crimineel vermogen.
Lees verder »
‘Grote kans dat nieuw kabinet jubelton versobert of afschaft’
De kans is aanzienlijk dat een nieuw kabinet de verruimde schenkingsvrijstelling eigen woning (ook bekend als jubelton) versobert of afschaft.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Praktische tips over Vpb plicht voor stichtingen, verenigingen en coöperaties

Wanneer zijn verenigingen en stichtingen vennootschapsbelastingplichtig? En wanneer sprake is van het drijven van een onderneming? Hoe zit het met vennootschapsbelastingheffing bij coöperaties? Wat zijn tips en tricks zijn om weg te blijven uit de vennootschapsbelastingplicht? Ewoud de Ruiter brengt je op 25 november op de hoogte en geeft je praktische handvatten.

Lees verder »
Unit4 neemt Compright over
Unit4 heeft Compright overgenomen, melden beide bedrijven. Compright is aanbieder van een oplossing voor middelgrote organisaties met complexe internationale behoeften op het gebied van compensatiebeheer. Met de overname breidt Unit4 de mogelijkheden van haar ERP-platform ERPx verder uit.
Lees verder »
‘Fiscalisten raden klanten massaal aan gebruik te maken van verruiming laag vpb-tarief’’
Vanaf 1 januari geldt het lage vpb-tarief van 15% voor de eerste €395.000 winst, in plaats van de huidige €250.000. Fiscalisten en andere adviseurs raden hun klanten op grote schaal aan om na te gaan hoe ze voordeel uit die verruiming kunnen behalen
Lees verder »
KENNISPARTNER
Hoe adviseer ik mijn klant optimaal over financiering?

Ondernemers worstelen regelmatig met het vinden en verkrijgen van een passende financiering voor hun investeringsplannen. Daar betrekken ze ook vaak hun accountant bij. Maar hoe vind je de juiste financieringsoplossing voor je klant, zodat hij zijn investeringsplannen kan uitvoeren?

Lees verder »
Fraudezaak oud-medewerkers Vestia voor de rechter
Bij de rechtbank Den Haag is dinsdag het proces gestart tegen in totaal 32 personen en bedrijven die worden verdacht van fraude en het daarmee duperen van Vestia. De hoofdverdachten zijn twee oud-medewerkers van de woningcorporatie.
Lees verder »
Aangifte loonheffingen per 2022: wat wijzigt er?
Vanaf volgend jaar worden verschillende wijzigingen in de aangifte loonheffingen doorgevoerd. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe rubrieken voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof). Welke veranderingen kun je nog meer verwachten?
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Veel onvrede over nieuwe steunmaatregelen: teleurstellend, inconsistent, onvoldoende
Tweede editie van Executive Master Compliance & Risk Management
Accountant blijkt watersportondernemer: boete en waarschuwing om PE-verplichting geschrapt
Hoekstra: oog houden voor kleine accountantskantoren
OPLEIDINGEN
Juridische en fiscale aspecten thuiswerken
Register Belastingadviseurs
31 december 2021
Nieuwe wet franchise
Extendum
31 december 2021
Certified Management Accountant (CMA)
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2022
VACATURES
Professional – Medewerker accountancy
Van Oers
Partnermanager Accountants
SBR Nexus
Controleleider in Terneuzen
DRV
Terneuzen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN