Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 22 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Klant vraagt AA om stukken op briefpapier accountantskantoor op te stellen: waarschuwing
Een klant die al enkel jaren bezig was met de afwikkeling van de verbroken samenleving met zijn voormalige partner heeft zijn accountant behoorlijk in de problemen gebracht. De man vroeg de AA om enkele documenten die voor eigen gebruik waren bedoeld op briefpapier van diens accountantskantoor aan hem toe te sturen.
Lees verder »
De belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2022
Vanaf volgend jaar wijzigen diverse belastingmaatregelen. Wat zijn de belangrijkste veranderingen?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Intermediairdagen met ruim 11.000 deelnemers voor herhaling vatbaar

Tijdens de Intermediairdagen lieten ruim 11.000 fiscaal dienstverleners en salarisprofessionals zich bijpraten door de Belastingdienst. Want wat zijn de belangrijkste veranderingen van het Belastingplan 2022? Fiscaal dienstverleners Margreet de Jong en Richard Kamsteeg blikken met Berthold Komduur van de Belastingdienst terug.

Lees het interview »
Kabinet komt met nieuwe uitbreiding coronasteun vanwege lockdown
Het kabinet verruimt het economisch steunpakket voor het vierde kwartaal van dit jaar vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Zo gaat het maximale omzetverlies waarvoor loonsteun (NOW) wordt gegeven van 80% naar 90%. Ook komen ondernemers het vierde kwartaal in aanmerking voor de TVL bij 20% omzetverlies in plaats van bij 30%.
Lees verder »
Op de dag van de aandeelhoudersvergadering: de jarenlange neergang van Accon avm
Vandaag houdt Accon avm zijn aandeelhoudersvergadering. Als die volgens plan verloopt, en controlerend accountant Mazars de nieuwe jaarstukken ook goedkeurt, zal de nummer 10 van de AV-Top 50 de juiste jaarstukken over 2020 kunnen publiceren. Tijd voor een analyse: wat ging er de afgelopen jaren strategisch mis bij Accon avm?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij in één dag je kennis op het gebied van btw jurisprudentie vergroten?

Meld je dan aan voor de online masterclass btw jurisprudentie HvJ EU op 14 februari. Je krijgt een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en lopende procedures bij het Hof van Justitie EU.
Alle deelnemers ontvangen gratis een jaarabonnement op de online database btw jurisprudentie van het hof van justitie EU.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3 – Vraag tijdig vaststelling NOW 1.0 aan
Heb je klanten bij wie het niet gelukt is om voor 31 oktober jl. een vaststellingverzoek NOW 1.0 aan te vragen? In dat geval hebben…
Lees verder »
Gronings administratiekantoor schond zorgplicht door te late en onjuiste belastingaangiften fietshandelaar
Een administratiekantoor uit het Groningse Haren is toerekenbaar tekort geschoten in de zorgplicht naar een klant toe door de aangiften IB en Zvw over de jaren 2014, 2015 en 2016 te laat in te dienen. Tot dat oordeel komt de rechtbank Noord-Nederland op basis van WhatsAppberichten tussen de boekhouder en de klant
Lees verder »
Eerste Kamer neemt Belastingplan 2022 aan
De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met vijf wetsvoorstellen, waaronder het Belastingplan 2022 en vier moties die een week eerder waren ingediend tijdens het debat over de wetsvoorstellen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Waarom veranderen van accountancy software?

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat dit het perfecte moment is om te veranderen van accountancy software. Maar waarom is die verandering nu zo belangrijk?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
KING Software geeft namens klanten Kerstdonatie aan goede doelen

KING Software draagt dit jaar met een Kerstdonatie namens haar klanten bij aan Missie 538. De softwareontwikkelaar combineert de donatie met het aanvragen van een nummer uit de KING Software Top 40; een muzieklijst die het bedrijf samenstelde ter ere van het 40-jarige bestaan van de onderneming.

Lees verder »
HET JAAR VAN (3) Kris Douma: ‘Ik zie aan alle kanten dat de sector zich bewust is van de noodzaak het vertrouwen in het beroep te herstellen’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2021 en wat wensen zij voor 2022? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Vandaag Kris Douma, die onlangs werd verkozen tot nieuwe voorzitter van de NBA.
Lees verder »
Hoge Raad: buitenlands inkomen telt niet mee bij arbeidskorting
De Hoge Raad heeft zich gebogen over de vraag of voor iemand die in de loop van het jaar emigreert het arbeidsinkomen moet worden gebaseerd op zijn wereldinkomen in het gehele jaar. De staatssecretaris was in cassatie gegaan tegen het oordeel van het hof over de arbeidskorting bij een man die naar Costa Rica is […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Gemeentebelastingen stijgen volgend jaar beperkt
AFM ziet veel misgaan bij ‘finfluencers’
OPLEIDINGEN
Btw en e-commerce (deel 3) Wijzigingen btw bij invoer
Extendum
31 december 2021
Juridische en fiscale aspecten thuiswerken
Register Belastingadviseurs
31 december 2021
Online cursus Aandachtspunten BTW-compensatiefonds en ORINCO-methode
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
18 januari 2022
VACATURES
Compliance officer vaktechneut (24-32 uur in overleg)
UNP accountants adviseurs
Assistent accountant Controlepraktijk
Van der Vlugt Accountants
Halsteren
Senior IT-Audit Professional
CROP
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN