Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 10 juli 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kaag: controle Value8 door CFA roept vragen op, in de toekomst wellicht Europese afspraken
Minister Kaag van Financiën is in antwoord op Kamervragen van CDA’er Slootweg uitgebreid ingegaan op de ‘Portugal-route’ die het beursgenoteerde Value8 heeft gekozen om toch aan een accountantsverklaring te komen.
Lees verder »
De Belastingdienst start met invorderen: wat zijn de opties?
Tienduizenden ondernemers hebben inmiddels een brief van de Belastingdienst ontvangen waarin staat dat de coronabetalingsregeling wordt ingetrokken vanwege een achterstand in de betalingsverplichtingen, met daarin de aankondiging dat er uiteindelijk (dwang)invorderingsmaatregelen genomen worden wanneer niet voor 29 augustus 2023 betaald is.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij je AA-titel halen?

Wil jij als gecertificeerd accountant werken voor het MKB? Op 1 september gaan de post-hbo opleidingen voor AA-accountant weer van start bij HAN University of Applied Sciences. Kleine groepen dus veel interactie. De colleges zijn wekelijks op vrijdag in Arnhem. Wil jij op 1 september graag starten? Meld je dan aan of vraag om een online adviesgesprek.

Bekijk de opleiding »
Voorstel indexering drempelbedragen verplichte wettelijke jaarrekeningcontrole in de maak
De Europese Commissie heeft toegezegd dat zij gaat werken aan een voorstel voor indexering van de drempelwaarden voor verplichte wettelijke jaarrekeningcontrole. Dat schrijft minister Kaag van Financiën in een Kamerbrief waarin ze de zesde voortgangsrapportage van de Kwartiermakers toekomst accountancysector aanbiedt.
Lees verder »
Geblunder fiscus leidt in hoger beroep tot compromis over vergrijpboetes voor accountantskantoor
Een accountants- en belastingadvieskantoor in geldnood droeg in 2014, 2015 en 2016 met opzet ruim €40.000 te weinig btw af. De vergrijpboetes van bij elkaar ruim €8.000,- werden in 2020 door de rechtbank Noord-Nederland geschrapt na geblunder door de Belastingdienst. De fiscus bleef namelijk volhouden dat er met betrekking tot het niet afdragen van btw […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak jij de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en btw?

Wanneer is een subsidie belast met btw en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het btw-compensatiefonds? Wat is een prijssubsidie? Hoe krijg je een belastingvoordeel door een subsidie in de btw heffing te betrekken? Joep Swinkels geeft je op 13 september antwoord op o.a. deze vragen en praat je helemaal bij.

Lees verder »
Onderzoek ministerie: veel fiscale regelingen negatief beoordeeld
Slechts 11 van 116 fiscale regelingen in Nederland dragen op een efficiënte manier bij aan het beoogde doel, blijkt uit onderzoek van het ministerie van Financiën. Een deel van de regelingen is ingehaald door de tijd of erg complex voor de Belastingdienst of belastingplichtigen.
Lees verder »
Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie eind dit jaar van kracht
De Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie treedt in werking met ingang van 15 november 2023. Dat blijkt uit een door minister Weerwind voor Rechtsbescherming gepubliceerd besluit in de Staatscourant.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een persoonlijke benadering: hoe offline klantendagen zorgen voor meer klantloyaliteit

In een wereld waarin we steeds meer online communiceren, is het organiseren van fysieke klantendagen belangrijker dan ooit. Persoonlijk contact is van onschatbare waarde voor het versterken van de relatie en het creëren van loyaliteit. Investeer daarom niet alleen in online communicatie, maar ook in offline evenementen. 

Lees verder »
Snelgroeiend BANVO-netwerk breidt verder uit met aansluiting Oculus Groep
Oculus Groep, bestaande uit meerdere vestigingen in Arnhem, Venray, Zeist, Etten-Leur, Tilburg, Nieuw Lekkerland en Krimpen aan de Lek, heeft zich aangesloten bij het Belastingadvies- en Administratiekantoren Netwerk Voor Ondernemers (BANVO).
Lees verder »
Fiscus krijgt gelijk over dividendstripping, Nederlands bedrijf mocht dividendbelasting niet verrekenen
De rechtbank Noord-Holland heeft uitspraak gedaan in een dividendstripping-zaak. Een Nederlands bedrijf had bezwaar gemaakt tegen de navorderingsaanslag vennootschapsbelasting die de Belastingdienst over 2012 had opgelegd.
Lees verder »
Hoge Raad: vakantiedagen blijven staan als werknemer dagen niet heeft kunnen opnemen
Vakantiedagen vervallen of verjaren niet als de werkgever de werknemer niet daadwerkelijk in staat heeft gesteld om zijn recht op vakantie uit te oefenen, heeft de Hoge Raad geoordeeld.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Opgestapte penningmeester Donar was accountant maar ook weer niet
Boekhouder die van directeur ‘niet zo moest zeuren’ toch aansprakelijk
Nieuw belastingverdrag Nederland-België; wat is er gewijzigd?
KPMG wil nieuwe accountant van geplaagd B&S zijn
OPLEIDINGEN
HBO Bachelor Accountancy
Markus Verbeek Praehep
4 augustus 2023
Arbeid en Recht (3)
Fiscount
4 september 2023
Online cursus Werkkostenregeling
Accountancy Vanmorgen
26 september 2023
VACATURES
Gevorderd assistent accountant
Flynth
Apeldoorn
Opdrachtleider / Controleleider
Coney Minds
Senior Belastingadviseur
MKBTR
Ede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN