Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 14 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Wel/niet vaktechnisch verantwoordelijk?
Een AA was samen met een collega betrokken bij de dienstverlening aan twee echtgenoten en hun landbouwbedrijf. Na de scheiding van de echtgenoten is de collega gevraagd om een opstelling te maken van het vermogen van de echtelieden. De echtgenoot vindt echter dat deze collega bepaalde berekeningen onjuist, en ondeskundig en onzorgvuldig heeft opgesteld. Is […]
Lees meer
 
 
‘Meerderheid ZZP’ers bouwt pensioen liefst privé op’
Een ruime meerderheid van de ZZP’ers wil het pensioen graag privé opbouwen. ZZP’ers die pensioen opbouwen via beleggen, doen dit het liefst door maandelijks een vast bedrag in te leggen. Ook vinden zij transparantie het belangrijkste bij hun pensioenopbouw.
Lees meer
 
Gratis ondersteuning bij het aansluiten op SBR Banken! Advertorial

Maak nog voor het einde van het jaar gebruik van de kosteloze hulp bij het aansluiten op SBR Banken. Vanuit de actie “Eerste Hulp Bij Aansluiten” is er een Aansluitteam beschikbaar voor u als accountant- of administratiekantoor om SBR Banken te gaan gebruiken voor de digitale kredietrapportages. Het is een eenvoudige, snelle en kosteloze manier om uw organisatie klaar te maken voor SBR als norm voor Banken per 1 januari 2017.

 
Nico Koppel: De belastingtrucs van sterren als Ronaldo en Mourinho
Multinationals doen het. Politieke leiders doen het. En nu is het ook van wereldberoemde voetballers bekend dat ze het doen. Wat precies? Voor miljoenen euro’s de belasting ontwijken door geld te deponeren in belastingparadijzen. En niet alleen Ronaldo heeft hier een handje van, zo blijkt uit de Football Leaks.
Lees meer
 
 
Kunstmatige intelligentie genereert fact-based risicorapport
Deloitte heeft een webshop gelanceerd waarmee met een druk op de knop risicorapporten kunnen worden opgeleverd. Zestig seconden heeft de software nodig om het 100% fact-based rapport te genereren.
Lees meer
 
Rousch: nummer 1 in Accountancy vacatures! Advertorial

Rousch is dé loopbaanspecialist binnen de accountancybranche. Nummer 1 in accountancyvacatures. Rousch zorgt snel en efficiënt dat gerenommeerde accountantskantoren, groeiende en startende ondernemers over professionals als assistent accountants, accountants AA/RA en fiscalisten kunnen beschikken. Rousch is onderscheidend in het samenbrengen van vraag en aanbod voor vaste of tijdelijke functies.

 
Telefonische bezwaarmakers kunnen zich melden bij Belastingdienst
Belastingplichtigen die telefonisch hun bezwaar introkken bij de Belastingdienst en zich hierdoor benadeeld voelen, kunnen zich per direct melden bij de dienst. De bezwaarbehandeling kan dan alsnog worden voortgezet.
Lees meer
 
 
Vastgoedtaxonomie (VT11) gepubliceerd
Het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC) heeft op 9 december de definitieve versie van de Vastgoedtaxonomie voor het aanleveren van taxatiedata in SBR gepubliceerd. De taxonomie richt zich op taxateurs, beheerders en ondernemers.
Lees meer
 
Direct betalen vanuit je boekhouding Advertorial

Na de realtime bankkoppeling hebben Informer en bunq opnieuw een primeur! Vanaf nu is het mogelijk om direct vanuit de boekhouding van InformerOnline te betalen met je zakelijke bunq rekening. Je selecteert in je administratie de facturen die je wilt betalen, vervolgens druk je op de betaalknop en bevestig je in je bunq app. De facturen worden betaald en je bankadministratie is direct bijgewerkt.

 
Vaker strafbaar gehandeld bij faillissement
Er is in 2015 vaker strafbaar gehandeld bij een beëindigd faillissement dan in 2010. Ten opzichte van dat jaar is het percentage met 5,5 procentpunt toegenomen. 
Lees meer
 
 
Economie terug op pre-crisisniveau
Het heeft uitzonderlijk lang geduurd, maar de economie in Nederland is terug op het niveau van voor de crisis in 2008. En het economisch herstel in Nederland zet door. Dit schrijft het Centraal Planbureau in de dinsdag verschenen decemberraming voor 2016 en 2017.
Lees meer
 
Automatiseren: neem je klanten en je medewerkers mee Contentpartner
Een nieuw kantoor beginnen en de processen geautomatiseerd en from scratch inrichten is relatief gemakkelijk. Maar wat als je kantoor al een kwart eeuw bestaat en je de ‘erfenis’ hebt van traditionele klanten die al lang meegaan? Confianza Accountants leerde, niet helemaal zonder blauwe plekken, hoe je het voor verschillende klantgroepen goed regelt.
 
Actualiteiten jaarrekening samenstelpraktijk Opleiding
De cursus ‘actualiteiten jaarrekening samenstelpraktijk’ gaat over de wijzigingen in het Burgerlijk Wetboek die voor de jaarrekening 2016 verplicht zijn. Deze wijzigingen mochten in de de jaarrekening over 2015 vrijwillig worden toegepast. Voor jaarrekening 2016 is het verplicht om deze wijzigingen door te voeren. Een greep uit de wijzigingen: De termijn om de jaarrekening op te […]
 
Partner / ondernemer – Amersfoort Vacature
Online Accountants MKB (OAMKB) is een landelijk samenwerkingsverband van accountants, fiscalisten, administrateurs en adviseurs met één gezamenlijk doel: een bijdrage te leveren aan de groei van ondernemend Nederland. OAMKB is in 5 jaar uitgegroeid naar 2.000 klanten en 70 partners. De OAMKB-partners zijn professionals en werken volgens de nieuwe economie; slim, duurzaam, flexibel en online. […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn