-- SenNet - SeniorenNet --
 
SenNetMagazine Jaargang 11 - Nr 20 - 2020
 
 

Eet je in deze coronatijden ook meer dan vroeger of let je toch op de lijn? Feit is dat de voedingsgewoontes duidelijk veranderd zijn. Tijd dus om aan onze conditie en ons lichamelijk en geestelijk welzijn te werken! Kijk je ook al zo uit naar een bezoekje aan een wellnesscentrum? Doe dan zeker mee aan onze wedstrijd! Er zijn (luxe)arrangementen voor twee personen in Eau Bleue (Sint-Denijs-Westrem) te winnen.

Uw hoofdredacteur
Stefaan Van Laere

 
 
Levensstijl
De Belgische eetgewoonten tijdens de lockdown
De coronacrisis heeft wel degelijk invloed op onze eetgewoontes. Deliveroo deed er onderzoek naar en kwam tot merkwaardige resultaten. Zo koken we meer gerechten na eigen bodem en hebben we het leveren aan huis van maaltijden ontdekt.
→ Lees verder
 
 
Leven in balans
Genieten van een uniek wellnessconcept
Jezelf (laten) verwennen: we kijken er allemaal naar uit. Het exclusieve gezondheids- en bewegingscentrum Eau Bleue uit Sint-Denijs-Westrem biedt, dankzij een waaier aan disciplines, een antwoord op het werken aan gezondheid in de breedste zin van het woord. Dit unieke wellnessconcept staat voor een luxueuze en klassevolle totaalbelevenis. Geïntrigeerd? Doe mee aan onze wedstrijd en win een uniek arrangement voor twee personen!
→ Lees verder
 
 
Advertentie
Nutrimed zet kurkuma, magnesium en vitamine C in de kijker met speciale acties!
Nutrimed  is dé specialist in hoog gedoseerde kurkuma, ook te koop in de apotheek. Test nu Curcumed Bio, maar liefst 500 mg kurkuma met zwarte peper voor een bewezen betere opname voor de gewrichten. Test ook Magnemed Forte, 450 mg hoog gedoseerde magnesium voor een optimale spierfunctie en C-Med LongAction, 500 mg vitamine C met verlengde afgifte  voor de weerstand zeker in deze periode.  Profiteer nu tijdelijk van acties tot -35% en meer!
Bovendien meer kopen, meer korting en nog eens €3 korting dankzij Sennet met code Nutri3.
 
 
Levensstijl
Kindercoaches helpen ouders te ontlasten
Ouders moeten de voorbije weken non-stop 24/7 al hun rollen tegelijkertijd combineren met elkaar. Soms wordt dat allemaal wat te veel en kunnen ze een luisterend oor gebruiken, iemand die even tijd vrijmaakt voor hen. Op zo’n moment staan de kindercoaches voor hen klaar. Daarmee gaven ze gehoor aan de oproep van initiatiefneemster Jeannette Van Kuik.
→ Lees verder
 
 
Levensstijl
10 tips bij de barbecue
Nu we ons leven langzaam weer kunnen oppikken is een barbecue met de naasten uit onze cocoon zeker een vorm van troost en gezelligheid. Deze 10 tips komen zeker van pas voor wie graag eten in de buitenlucht klaarmaakt.
→ Lees verder
 
 
Cursiefje
Sander gaat op stap: 1. Lekker slapen...
Sander is me er eentje!. Tien jaar oud, en hij haat de school. Hij doet niets liever dan voetballen en ravotten. Af en toe sneuvelt hierbij weleens een ruit op de speelkoer, maar gelukkig is er zijn buurmeisje Marieke voor wie hij door een vuur gaat. Sander is misschien een deugniet, maar dan wel een met het hart op de juiste plaats. In aflevering 1 maken we kennis met deze schavuit, een hedendaagse kruising van De Witte en Pippi Langkous...
→ Lees verder
 
 
Leven in balans
Wat is het verschil tussen eigenliefde en egoïsme?
Nu we noodgedwongen wat meer op onszelf leven is er ook tijd voor enige zelfreflectie. Het is de tijd bij uitstek om onszelf beter te leren kennen en te waarderen. Maar hoe vermijd je dat eigenliefde ontaardt in egoïsme? Isabelle Lambrecht geeft ons de nodige inzichten mee.
→ Lees verder
 
 
Culinair
De kunst van het konfijten
De moderne keuken (her)ontdekt steeds meer technieken uit grootmoeders tijd. Zo is konfijten een oude conserveringstechniek die recent opgang maakt en zelfs weer trendy mag genoemd worden. Konfijten kan zowel bij vruchten (met suiker) als bij vlees, vis, en groenten (met dierlijke vetstoffen of olie). Voor wie in deze coronatijden graag zijn kookkunsten op punt wil stellen...
→ Lees verder
 
 
Cursiefje
Gedicht: Stel
 
→ Lees verder
 
 
Cocktail Positivo
Grappig of Schattig

Titel: krijg ik dat in mijn bekje???


→ Meer van Grappig of Schattig
Gespot op het internet

Katten en laserstralen: het blijft lachen...

→ Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be
Opmerkelijk

In den beginne schiep God den hemel en de aarde (beginzin van de Bijbel)

→ Meer opmerkelijk
 
Geluk

Slechts hij is gelukkig die meent het te zijn.

Seneca

Grapje

Er zitten twee leeuwen onder een boom. Zegt de ene leeuw tegen de andere: ‘Kom op, we pakken die automobilist!’ Zegt de andere leeuw: ‘Nee, ik heb geen zin in vlees in blik!’

→ Meer grapjes
 
Nutteloos weetje

Er liepen nog mammoeten rond wanneer de piramides gebouwd werden.

→ Meer weetjes
 
Citaat

De liefde maakt een klein bed groot.

Bertus Aafjes

→ Meer citaten
 
Gezegde of spreekwoord

"Dat gaat erin als Gods woord in een ouderling."

⇒ Dat wordt vlot geaccepteerd.

→ Meer spreekwoorden
 
 
 

Site: www.SeniorenNet.be
Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be
Adres: Think50 bvba, Hoorndriesstraat 133, 9820 Merelbeke
Hoofdredacteur: Stefaan Van Laere

 
 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Contacteer ons | Privacy | Disclaimer
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar newsletter@newslettercollector.com klik hier als je dit adres wilt wijzigen