De benodigde hoeveelheid ventilatie en CO2 als maatstaf
De ingewikkelde techniek van ventileren toegankelijk maken. Dat is het doel van deze serie van 5 korte artikelen. In dit deel 3: de benodigde hoeveelheid ventilatie en CO2 als maatstaf voor de kwaliteit van de ventilatie.
Terugverdientijd en CO2-besparing van isolatiemaatregelen
De standaard voor woningisolatie is onlangs ingevoerd. Maar wat levert het isoleren van woningen op? Hoeveel CO2-besparing kun je met isolatie bereiken en wat is de terugverdientijd van deze maatregel? Dat heeft DWA in opdracht van NVDE (Nederlandse Vereniging Duurzame Energie) onderzocht.
Elektrische cv-ketel in plaats van gasketel: te mooi om waar te zijn
Een elektrische cv-ketel in plaats van de oude gasgestookte cv-ketel. Kan dat? Het is helaas te mooi om waar te zijn. In negen van de tien gevallen is het een stuk lastiger om los te komen van het aardgas. Remko Joosten (Feenstra): "Dat moet je steeds aan consumenten blijven uitleggen".
Legionella en de effectiviteit van thermisch beheer
Is de huidige regelgeving rond legionella nog in lijn met recent wetenschappelijk onderzoek? Een eerste inkijk in een nieuw adviesrapport, dat mogelijk tot nieuwe regelgeving leidt.
Groene waterstof en aardgas kunnen gelijktijdig door dezelfde leiding
Waterstof en aardgas kunnen gelijktijdig door dezelfde leiding worden getransporteerd. Op de plaats van bestemming worden beide stoffen op een slimme manier gescheiden.
Zo beïnvloedt de installatie de veiligheid van drinkwater
De drinkwaterkwaliteit in Nederland is van een zeer hoog niveau. Het zijn de waterbedrijven van Nederland die deze kwaliteit elke dag weer garanderen tot aan de meter. Toch beginnen ná de meter pas de echte uitdagingen.