Amerikaanse verkiezingen • Journalisten over Trump • Schengen • Vrijheid van meningsuiting
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
 
 
 
 
Elsevier Weekblad
 

Goedemorgen, 

Dit zijn de best gelezen artikelen van de afgelopen week.

Ronald Buijt | Journalisten moeten eens in de spiegel kijken over Trump-berichtgeving

Het is ironisch hoe verontwaardigd journalisten en politici die zelf vier jaar lang de legitimiteit van Donald Trumps presidentschap weigerden te accepteren, nu zijn dat hij niet onmiddellijk zijn nederlaag erkent, schrijft Ronald Buijt in een ingezonden opiniestuk. Een terugblik op het presidentschap van Trump, de oppositie van de Democraten en de rol van de media bij de verkiezingen van 2016 en 2020.

Jelte Wiersma | Rutte wil het niet, maar herinvoering nationale grenscontroles is nodig

De Franse president Emmanuel Macron wil opengrenzenverdrag Schengen herzien. Herinvoering van nationale grenscontroles is een serieuze optie. Premier Mark Rutte (VVD) wil dat niet, maar nationale grenscontroles zijn nodig, schrijft Jelte Wiersma.

Afshin Ellian | Huilbui CNN-journalist na winst Biden gebaseerd op fantasie

Nadat CNN Joe Biden had uitgeroepen tot nieuwe president van de Verenigde Staten, barstte politiek commentator Van Jones in huilen uit. Afshin Ellian verbaast zich over de emotionaliteit bij veel journalisten van gevestigde media, die vier jaar lang onafgebroken campagne tegen president Donald Trump hebben gevoerd.

Tweede Kamer | Fel debat over meningsvrijheid en moskeeën: ‘Nu discussie voeren over godslastering is ziek’

De Tweede Kamer debatteerde donderdag over de vrijheid van meningsuiting. Op de agenda staat ook de buitenlandse financiering van moskeeën. Het debat is door PVV-leider Geert Wilders aangevraagd naar aanleiding van de moord op de Franse leraar Samuel Paty. Direct bleek dat het een vurig debat zou worden.

Arendo Joustra | Blij met verlies van Trump, betekent niet automatisch blij met Biden

De Amerikaanse presidentsverkiezingen waren deze keer vooral een referendum over de vraag of Donald Trump als president mocht blijven of niet. De verkiezingen gingen meer over zijn gedrag dan over zijn beleid of het beleid van zijn tegenstander, Joe Biden, schrijft Arendo Joustra.

Een fijn weekend!

 
 
 
- Advertorial -
 

Nieuwe kansen dankzij energietransitie

Vopak is als Nederlands bedrijf wereldleider in onafhankelijke tankopslag. Het slaat uiteenlopende producten op voor een groot aantal industrieën. CEO Eelco Hoekstra vertelt over het belang van de energietransitie, digitalisering en de kracht van samenwerking.

Lees verder >
  Nieuwe kansen dankzij energietransitie
 
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
Positief   Negatief