Kennisbanken E-installatie
Online versie
‘De beste meterkast is geen meterkast’
De meterruimte staat ter discussie. Steeds meer stemmen gaan op om het beheerdersgedeelte en bewonersgedeelte uit elkaar te halen. Dit klinkt eenvoudig, maar heeft heel wat voeten in de aarde om te kunnen realiseren. In dit artikel gaat Thies van der Wal van VBI in op de meterruimte van de toekomst.
Lees verder >
Buurtbatterijnorm NEN 4288: de belangrijkste inhoudelijke aspecten
NEN 4288 is de norm voor veilig werken aan buurtbatterijen oftewel: ‘Bedrijfsvoering van batterij-energieopslagsystemen - Aanvullende eisen op NEN 3140.’ 
Lees verder >
De risico’s van vlambogen beperken
Vlambogen vormen een risico voor iedereen die werkt aan elektrische installaties. Bedrijven besteden lang niet altijd voldoende aandacht aan het verkleinen van deze risico's en het vergroten van de veiligheid. 
Lees verder >
Whitepaper over keukeninstallaties
Wat zegt NEN 1010 over het aansluiten van keukenapparatuur? En hoe zorg je als installateur in nieuwbouwwoningen voor een goede kookafzuiging? Lees het in onze whitepaper.
Lees verder >
Sweco ontwerpt twee groene waterstof fabrieken
Adviesbureau Sweco ontwerpt in opdracht van VoltH2 twee waterstoffabrieken in de Zeeuwse havens. Hiermee kan binnen enkele jaren miljoenen kg groene waterstof worden geproduceerd uit windenergie.  
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Bescherm de veiligheid van ‘smart homes’ met noodstroomvoorziening
Elektrische apparaten zijn niet meer uit onze huizen weg te denken, of het nu om witgoed, huishoudelijke apparatuur of telefoons en tablets gaat. 
Lees verder >
Overzichtsartikel
Belangrijke aspecten van NEN 1010
Elektrische installaties in woningen en bedrijfspanden moeten voldoen aan de NEN 1010. Dit artikel behandelt een aantal belangrijke aandachtspunten van deze norm.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Gereedschapsvrij verbinden?
De laatste jaren is de populariteit van lasklemmen met hendelbediening enorm gestegen. Naast het eenvoudig en snel verbinden van massieve en flexibele geleiders is er een grote vraag naar doorvoerconnectoren, waarmee aansluitingen in de doorgaande richting gemaakt kunnen worden.
Whitepaper
Elektrische voertuigen opladen
De snelgroeiende markt voor elektrische voertuigen (EV’s) vereist een overeenkomstige infrastructuur voor het opladen van de accu’s.
Lees verder >
(advertorial)
BPD 2021
De stand van zaken met BIM
Beleef donderdag 20 mei de 7e editie van de BIM praktijkdag. Tijdens deze online editie worden inzichten gedeeld, doorlopen we praktijkcases uit alle schakels van de keten en het perspectief van enkele BIM-zwaargewichten komt naar voren. Dit is een dag die u niet mag missen! 
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright