De natuur in met Roots - 08 maart
Roots

Natuurboekenweek

5 ONMISBARE NATUURBOEKEN

De Boekenweek, die wordt gehouden van 10 t/m 18 maart, heeft als thema Natuur. Roots tipt welke 5 natuurboeken onmisbaar zijn in je boekenkast. En welke natuurboek mag volgens jou niet ontbreken?
Foto: Pixabay

Roots

Natuur deze maand

OP VROUWENJACHT

Wie denkt dat de eekhoorns nu winterslaap houden, heeft het mis. Sterker nog: van december tot begin maart zijn eekhoorns extra actief. Het is paartijd en de mannetjes gaan regelmatig op liefdespad. Om na de daad vervolgens weer alleen hun nest in te duiken.
Foto: Anneke van Prooijen

Roots

Natuurfotografie

DOE MEE & WIN

Doe jij ook mee aan de Grote Roots Natuurfotowedstrijd? Deelname is gratis. Insturen kan nog t/m donderdag 29 maart. Wie weet win jij wel de reischeque t.w.v. € 2.000. Of een verrekijker van Swarovski ter waarde van € 1.060.
Foto: Lucie van Meteren 

Roots

Eropuit

VERGETEN AMBACHT

Rietsnijden is een bijna vergeten ambacht. In het nationale park Weerribben-Wieden kun je op 10, 11, 17 en 18 maart de rietsnijders echter nog aan het werk zien tijdens een vaartocht. Locatie: buitencentrum Weerribben, Hoogeweg 27, Ossenzijl (OV). Tijd: 13.30-15 uur. Prijs: € 9,95.

Verdieping

ROOTS-BOEK OVER NATUURFOTOGRAFIE

In de natuur wemelt het van de onderwerpen om de prachtigste foto’s van te maken. Maar waar begin je? Wat zijn goede onderwerpen om te fotograferen en hoe doe je dat?

Het nieuwe Roots-boek Zo fotografeer je de natuur helpt je aan de hand van ruim 200 handige tips op weg. Prijs: € 19,95.

Roots
Roots

Wat een vraag!

DRINKT EEN ZEEHOND WATER?

Wat een zeehond eet weet bijna iedereen: vis. En af en toe een krab, inktvis of wulk. Maar wat drinkt een zeehond eigenlijk? Toch geen zout zeewater?
Foto: Anette Mortier

Roots

DOE MEE & WIN

Veel natuurliefhebbers hebben een verrekijker. Of ze overwegen er een aan te schaffen. Bij Cameraland willen ze graag weten wat jij belangrijk vindt bij een verrekijker. Vul de online-enquête in en maak kans op een kijker van Bushnell ter waarde van € 149.
Foto: Pixabay

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer