de Bibliotheek Nieuwegein
 
 
 
 

Een paar weken geleden was het eindelijk zover. De begane grond en eerste verdieping van het Stadshuis zijn af! En dat betekent dat onze Centrale Bibliotheek weer open is. Ook zijn bijna alle activiteiten weer in de Bibliotheek.

Juli betekent natuurlijk ook zomer! Tijdens veel van onze activiteiten staat lekker buiten zijn centraal. Voor alle leeftijden zijn er leuke zomeractiviteiten.

En heb je 19 juli al in je agenda staan? Het is namelijk tijd om te ontdekken wat het Stadshuis jou te bieden heeft. En dat doe je tijdens de Proefdag op 19 juli.

Lees snel verder!

 
S
Wil je komen werken of studeren? Het vernieuwde Stadshuis heeft genoeg fijne plekken beschikbaar! Je maakt gratis gebruik van wifi. Op de begane grond kun je vrij zitten. Voor een plek op de eerste verdieping moet je reserveren. Doe dit via Stadshuis Werkt.
 
Lees meer   S
S
Proefdag Stadshuis
Op 19 juli organiseren de samenwerkende partners in het nieuwe Stadshuis een Proefdag. Bezoekers kunnen dan proeven van de sfeer, de mogelijkheden en het veelzijdige aanbod aan activiteiten en dienstverlening in het Stadshuis. Geef je zintuigen de kost!
 
Lees meer   S
Zomervakantie in de bibliotheek
Deze zomer is er zo veel te doen in de bieb! Bekijk het overzicht van al onze zomeractiviteiten voor de jeugd, in samenwerking met Kinderplatform Nieuwegein. Doe in juli mee met de tekenworkshop met Aron Dijksta of kom naar het Zomerfeest of het Meertalig kinderboekenfeestje.
 
Lees meer   S
S
 
Deze maand staat Lucky Life in het teken van openheid voor nieuwe ervaringen. Op een gezonde manier! Laten we nieuwsgierig zijn en groeien.
 
Lees meer   S
S
 
Open Lab
Tijdens het Open Lab is iedereen welkom om binnen te lopen. Kom vrij spelen en experimenteren met de materialen die klaarstaan. Ga aan de slag met de 3D-pen, elektrische circuits of maak een stop-motionfilmpje.
 
Lees meer   S
 
S
 

Vandaag gaan we vegetarisch picknicken terwijl Nieuwegeinse auteurs voordragen uit eigen werk. Iedereen is welkom! Neem zelf een vegetarisch hapje mee, wij zorgen voor de drankjes.

 
Lees meer   S
S
 
Digi-inloopuur en Informatiepunt Digitale Overheid
Vragen over je computer, laptop, e-reader, mobiel of tablet en kom je er zelf niet uit? Elke dinsdag- en donderdagochtend is er een gratis digi-inloopspreekuur van 10:00 – 12:00 uur in het Stadshuis.
 
Lees meer   S
 
S
 
Elke laatste woensdag van de maand organiseert de Bibliotheek de maandelijkse voorleeslunch voor ouderen. Na het voorlezen serveren we een heerlijke lunch. Dan is er tijd om met elkaar na te praten en je eigen verhalen met elkaar te delen.
 
Lees meer   S
S
 
Indiëlezing door Aad van der Hoeven
Kom luisteren naar Aad van der Hoeven over zijn boek Van Garoet tot Uithoorn met daarin zijn herinneringen aan opgroeien op West-Java, het meemaken van de Japanse bezetting en de repatriëring naar Nederland.
 
Lees meer   S
 
S
Zomeractie!
Ben je nog geen lid en wil je eens proeven van een lidmaatschap van de Bibliotheek Nieuwegein? Doe dit dan deze zomer nog! Sluit t/m augustus bij de balie een gratis maandabonnement af, ter waarde van € 12,50. Het abonnement stopt automatisch.
 
Lees meer   S
S
Van zaterdag 12 tot en met 19 oktober is de Galecop Geweldig week. Onder het motto 'Vind je weg gezond & wel in de Wijk' zijn er op verschillende plekken in de wijk open lessen, workshops en activiteiten gericht op gezond & wel leven. Voor en door Galecoppers, van alle leeftijden!

Wil je ook een kraampje op zaterdag 12 oktober? Wil je het podium op met jouw talent of weet je iemand om hiervoor uit te nodigen? Wil je een activiteit aanmelden voor in het programma van de week? Heb je andere leuke suggesties? Laat het dan weten!
 
Lees meer   S
S
 
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta   insta
 
S
open