de Bibliotheek Nieuwegein
 
 
 
 

De bibliotheek is t/m 12 juni nog even gesloten. We zijn al druk bezig onze boeken te verhuizen naar de begane grond en eerste verdieping van het vernieuwde Stadshuis.

Maar er is meer nieuw. Misschien is het je al opgevallen: Bibliotheek De tweede verdieping heet voortaan de Bibliotheek Nieuwegein. We zijn straks immers niet meer alleen op de tweede verdieping te vinden, maar verspreid over het Stadshuis.

Daar hoort natuurlijk ook een nieuwe stijl, nieuw logo en een nieuwe website bij! Neem snel een kijkje op de nieuwe website. Deze kwam wethouder John van Engelen vorige week officieel openen. Kijk hier hoe dat ging.

Benieuwd hoe we al dit nieuws gaan vieren, en wat er nog meer te doen is in juni? Lees snel verder!

 
S
De bibliotheek is weer open
Je bent vanaf donderdag 13 juni weer van harte welkom in de Bibliotheek Nieuwegein! Onze openingstijden zijn vanaf 13 juni: elke werkdag van 8.00 – 20.00 uur (zelfservice tot 9.00 uur) en zaterdag van 9.00 – 17.00 uur.
 
Lees meer   S
Opening Oasis: dé plek voor jongeren
Kom jij chillen in Oasis op 21 juni? Oasis is dé plek voor jongeren in het Stadshuis. Kom binnen, luister naar chille muziek, spoken word, geniet van gratis chocomelk en ontdek het nieuwe CityLab.
 
Lees meer   S
S
 
 
Met lezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. De eerste dag van juni is BoekStartDag en dat gaan we de hele maand vieren.

Woensdag 5 en 12 juni op Buurtplein Doorslag, vanaf 19 juni weer in het Stadshuis!
 
Lees meer  
S
 
Lucky life: Samen op pad
We gaan samen op pad, zowel binnen als buiten, vanuit de vernieuwde bibliotheek. Het is tijd om onszelf in het zonnetje te zetten, letterlijk en figuurlijk. Kom mee naar buiten!

Donderdag 6 juni op Buurtplein Zuid, vanaf 13 juni weer vanuit het Stadshuis!
 
Lees meer   S
 
S
BoekStartweek
Van 8 tot en met 16 juni vieren we de BoekStartweek. Elke dag is er ergens in Nieuwegein een BoekStartactiviteit. Natuurlijk ook in de bieb! Maandag 10 juni is de opening. Op 11, 12, 13 en 14 juni wordt voorgelezen. Van 9.30 - 10.15 uur, elke dag op een ander Buurtplein en in het Stadshuis. Doe ook de hele week mee met de BoekStartspeurtocht.
 
Lees meer   S
Save the date: Proefdag Stadshuis!

Begin juni gaat het eerste verbouwde deel van het Stadshuis open. Tijd voor een feestje! Op vrijdag 19 juli laten de gezamenlijke partners je kennismaken met de nieuwe omgeving. Doe mee aan workshops en geniet van diverse optredens. Schrijf hem alvast in je agenda!

 
Lees meer   S
S
Plus-café: In de spotlight

Deze maand staat helemaal in het teken van zomerlezen. Dus pak een goed boek en laat u meenemen door de warme sfeer van onze bibliotheek, of leen een boek en geniet ervan in de frisse buitenlucht.

Maandag 3 en 10 juni in De Voorhof, vanaf 17 juni weer in het Stadshuis!

 
Lees meer   S
S
 
Digi-inloopuur en Informatiepunt Digitale Overheid
Vragen over je computer, laptop, e-reader, mobiel of tablet en kom je er zelf niet uit? Een digi-medewerker zit klaar om je te helpen. Ook het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is geopend.

Dinsdag 4 en 11 juni op Buurtplein Batau, vanaf 18 juni weer in het Stadshuis!
 
Lees meer   S
 
S
Open Lab
Tijdens het Open Lab is iedereen welkom om binnen te lopen in het CityLab. Speel en experimenteer met de materialen die klaarstaan. Ga aan de slag met de 3D-pen, elektrische circuits of maak een stop-motionfilmpje.
 
Lees meer   S
S
 
3D Street Art Nieuwegein
Ontdek de magie van 3D Street Art Nieuwegein! 12 internationale kunstenaars creëren de tofste Street Art. En wist je dat er ook een heel passend kunstwerk voor de Bibliotheek Nieuwegein tussen zit? Kun jij de stapel boeken vinden?
 
Lees meer   S
 
S
 
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta   insta
 
S
open