img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Bibliotheken blijven gesloten

Helaas blijven de bibliotheken ook na 28 april dicht. Dat werd duidelijk op de persconferentie over de verlenging van maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus door het kabinet. We zullen nog even geduld moeten hebben; we gaan in elk geval niet open voor 20 mei. Heb je hier vragen over? Check dan even onze pagina met veelgestelde vragen.
img
img

Co-work day online

Ook de co-work day gaat online. Martiena de Graaf, presentatiecoach bij Echt Presenteren, geeft je tips & tricks over het opnemen van je video’s. Ook leer je hoe je gemakkelijker structuur kunt aanbrengen in de inhoud zodat je de kijker mee kunt nemen in jouw verhaal.
Donderdag 7 mei, 9.00 uur
img
Lees verder
img

Digitaalhuis

Thuis tijdens de corona-crisis? Hier vind je interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken. Met uitleg over het coronavirus, gratis online trainingen, informatie over gezond eten en bewegen en nog veel meer.
img
Lees verder

Digisterker door Doen!

De wereld ziet er ineens heel anders uit door corona. De bibliotheken zijn dicht zijn en er kan daar dus niet meer geoefend worden op de computer of een cursus gevolgd worden. Daarom staat de volledige Digisterker-cursus ‘Werken met de e-overheid’ tijdelijk online. Alle onderwerpen zijn daarmee in de vorm van losse e-books beschikbaar. Inclusief enkele oefenomgevingen. Denk daarbij aan onderwerpen als DigiD, MijnOverheid, aanvragen bij de eigen gemeente, Mijn toeslagen, Thuisarts.nl, Donorregister, etc.
Lees verder
img

BiebDrive

Lekker blijven lezen, ook al is de bibliotheek dicht. Dat kan met de BiebDrive. Kijk op de website voor alle informatie. Inleveren van boeken die je uit hebt kan in de boekenbrievenbussen in Stad (naast de fietsenstalling), Haven en Buiten (boekenbrievenbus bij de voordeur) en Poort (in een speciaal krat bij de voordeur op woensdag en vrijdag tussen 10.00 – 13.00 uur). De brievenbussen zijn dag en nacht open.
Let op: op maandag 27 april en dinsdag 5 mei is ook de BiebDrive gesloten in verband met Koningsdag en Bevrijdingsdag.
img

Walk&Talk online

De Walk&Talk bijeenkomsten gaan voorlopig niet door in de bibliotheek. Maar er is gelukkig een alternatief: Walk&Talk online. Tijdens deze meetings, georganiseerd door De Levende Sollicitatiegids, krijg je informatie, inspiratie en praktische tips waar je meteen mee aan de slag kunt.
Walk&Talk online is op woensdag- en donderdagmiddag van 14.30 – 16.00 uur.
Aanmelden voor deelname kan hier.
img

ThuisBieb: 100 gratis e-books voor leden en niet-leden

Heb jij de ThuisBieb-app al gedownload? Met deze appp kun je genieten van maar liefst 100 e-books. Of je nu lid van de bibliotheek bent of niet. De ThuisBieb-app is te downloaden in de App Store (Apple) én in de Google Play Store (Android) De selectie e-books bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief.
Heb je een vraag over de ThuisBieb?
Bel dan met 036-548 60 00 of stuur een e-mail naar info@denieuwebibliotheek.nl.
img

Virtuele bieb

De gebouwen van de nieuwe bibliotheek zijn momenteel gesloten. Maar digitaal gaan we door! Je kunt namelijk nog steeds blijven lezen én leren want onze online diensten zijn namelijk 24/7 beschikbaar. Op onze virtuele biebpagina vind je veel handige informatie en leuke online bezigheden voor jong én oud.
img

Columnwedstrijd

Het coronavirus heeft ons leven flink op zijn kop gezet. Onze vrijheid is beperkt en we maken ons zorgen over onszelf en onze dierbaren. Hoe ga jij hiermee om? Laat het ons weten en schrijf het in een column van maximaal 600 woorden. Inzenden kan tot en met 1 juni. Stuur je column op naar programmering@denieuwebibliotheek.nl onder vermelding van je naam, adres en leeftijd.
Lees verder
img

De Quizbroers presenteren: De pubquiz online

Nu een live versie van de pubquiz even niet mogelijk is gaan we digitaal aan het quizzen via Jitsi. Doe mee aan de online versie van de pubquiz!
Meld je aan met een team door een mail te sturen naar programmering@denieuwebibliotheek.nl
Lees verder
img

Digitale Voorleestas

Lees mee uit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.
Lees verder
img

Vacature HR manager

Ben jij de HR-professional die alle aspecten van het vak kent en een mensen-mens die verbindingen kan maken op alle niveaus in onze organisatie? Inhoudelijk sterk en strategisch in de rol als adviseur van MT, de managers en directeur-bestuurder en interpersoonlijk sterk in de contacten met onze collega’s? Dan zoeken we jou! Interesse?
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden