img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Bibliotheken weer open

Wij zijn weer open! Natuurlijk hopen we iedereen weer gauw in onze bibliotheken te zien! Er zijn wel wat maatregelen waar je bij een bibliotheekbezoek rekening mee moet houden, maar je kunt weer tussen de boekenkasten struinen, lenen, lezen en inleveren! Ook voor een werk- of studieplek kun je weer bij ons terecht (wel via reservering!). Check onze website voor onze aangepaste openingstijden en vergeet niet dat we met Pinksteren, zondag 23 en maandag 24 mei, gesloten zijn. Ook de boekenbrievenbussen zijn gesloten van as. zaterdag 17.00 uur t/m dinsdag 9.00 uur
img
Lees verder
img

Werken en studeren in de bieb: het kan weer!

Werken en studeren in de nieuwe bieb? Dat kan weer! Op de 4e etage van bibliotheek Stad en in bibliotheek Buiten zijn er plekken mét en zónder een computer. Het werkt een beetje anders dan je misschien gewend bent, want je moet wel een plekje reserveren. In Haven en Poort kun je via inloop terecht. Klik hier om een plekje in Stad te reserveren en hier voor een plek in Buiten. Via onderstaande link lees je de spelregels.
img
Lees verder
img

Schrijvers on Stage online met Chris De Stoop

Oscar Kocken spreekt in deze online editie met de Vlaamse journalist en auteur van spraakmakende boeken, Chris De Stoop. Zijn werk is bekroond met vele publieks-, journalistieke en literaire prijzen en onderscheidt zich op literair-journalistiek vakgebied door verdieping en persoonlijk drama. Aanmelden via de agenda op de website.
Donderdag 27 mei, 20.00 uur, online
img
Lees verder

Als ik later groot ben-college: Advocaat

Heb je altijd al een advocaat willen vragen naar zijn beroep? Wil je bijvoorbeeld weten welke opleiding je moet volgen of vraag je je af wat belangrijke eigenschappen zijn om een succesvolle advocaat te worden? Of ben je benieuwd waar je een toga kunt kopen? Al deze vragen kun je stellen aan advocaat mr. Anjana Bissumbhar van Roelofs en Drubbel Advocaten. Aanmelden via de agenda op de website.
Woensdag 26 mei, 16.00 uur, online
Lees verder
img

Abonnementennieuws

Per 1 juni lanceren wij nieuwe tarieven. Naast het Budgetabonnement, ons nieuwe abonnement waarbij je voor € 16,50 al lid bent van de bibliotheek, hebben wij ons Basis-en Topabonnement een opfrisbeurt gegeven. Nieuw is onder andere dat je met je abonnement korting krijgt op evenementen en films, langer gratis kunt internetten en weer iets korter leent. Benieuwd wat je met welk abonnement kunt? Lees dan verder op onze website.
Lees verder
img

De Pubquiz online

Hopelijk kunnen we gauw weer live pubquizen in de bibliotheek. Maar voor nu presenteren De Quizbroers de pubquiz nog even online. Test je kennis op allerlei gebieden en ga de uitdaging aan! Formeer een team (max. 5 personen), koop online één kaartje voor het hele team en doe mee.
Donderdag 27 mei, 19.45 uur, online
Lees verder
img

Boekenweek: De tweestrijd van Abdelkader Benali

De 86ste Boekenweek heeft als thema Tweestrijd. Innerlijk conflict en verscheurdheid ligt aan de basis van de menselijke natuur. Het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand en in de literatuur, in boeken, krijgt die tweestrijd bij uitstek vorm. Speciaal voor de Boekenweek geeft Abdelkader Benali een online lezing over zijn tweestrijd. Aanmelden via de agenda op de website.
Donderdag 3 juni, 19.45 uur, online
Lees verder
img

Voorlezen ‘Coco kan het!’ in het Pools, Hongaars, Turks en Engels

In mei en juni lezen we het boek Coco kan het, geschreven door Loes Riphagen en uitgeroepen tot het Prentenboek van het jaar 2021, online voor. Niet alleen in het Nederlands maar ook in het Pools, Hongaars, Turks en Engels. In verband met auteursrechten kunnen we deze video’s niet openbaar delen via onze website. Wil je een link ontvangen naar de video in een van de bovengenoemde talen? Stuur dan een e-mail naar programmering@denieuwebibliotheek.nl onder vermelding van Coco en de taal en je ontvangt de link naar het filmpje.
Tot en met 30 juni, online
img

Top 10 van mei

Op zoek naar nieuwe leesinspiratie? Ook voor de maand mei hebben we weer een lijstje gemaakt van de populairste boeken op dit moment. Met op de eerste plaats, niet helemaal onverwacht, De Zevende Zus van Lucinda Riley. We hebben flink wat boeken aangeschaft om aan de leesvraag te voldoen, maar het aantal reserveringen blijft oplopen. Heb jij ‘m thuis en uit? Breng het boek dan snel terug zodat iedereen zo snel mogelijk aan de beurt komt.
Lees verder
img

Tweegesprek met Klaas van der Eerden en Tjeerd Andringa

De Kunstlinie organiseert op 27 mei een livestream met presentator/komiek Klaas van der Eerden en geluidsbeleving-expert Tjeerd Andringa. In het tweegesprek gaan zij het hebben over de geluiden thuis en hoe deze je beïnvloeden. Deze livestream is onderdeel van de nieuwe tentoonstelling thuis. Leden van de bibliotheek kunnen met de kortingscode KORTING (met hoofdletters) voor € 5,- deze livestream volgen. Een ticket bestellen kan hier.
Donderdag 27 mei, 20.00 uur, online
img

Picl: The Trip to Greece

Voor de vierde keer gaan Steve Coogan en Rob Brydon samen op een culinaire reis. Dit keer naar het zonnige Griekenland. Tussen de eeuwenoude tempels, blokjes feta en glaasjes ouzo door bespreekt het dynamische duo het leven met een flinke dosis Britse humor. Deze film is voor € 8,50 te bekijken via onze pagina op Picl. Met een paar muisklikken heb je via Picl een film op je computer, tablet of TV. Op onze website vind je een overzicht van de films die we nog meer voor je uitgekozen hebben! Online
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden