Wandelen rond Pannerden | De 10 állermooiste foto's van jonge dieren | Beach Cleanup 2024
Extra dikke Roots

Extra dikke Roots

Heb jij de nieuwe zomerse Roots al? Blader er online vast doorheen, en bestel >
 
 
Roots
De stranden op
Doe je mee met de Beach Cleanup?

Roots en Stichting De Noordzee steken de handen uit de mouwen en maken samen de stranden schoon tijdens de jaarlijkse Beach Cleanup! De Beach Cleanup vindt plaats van 1 t/m 15 augustus. 
Foto: Lize Kraan, via Stichting De Noordzee

Roots
Nu te bezoeken
Expositie Wildlife Photographer of the Year

Het is de meest prestigieuze fotowedstrijd, de Wildlife Photographer of the Year. Jaarlijks wordt deze internationale wedstrijd georganiseerd door het Natural History Museum in Londen. Nu kun je de winnende beelden bewonderen in het Groningse Forum.
Foto: Shashwat Harish / Wildlife Photographer of the Year

Roots
Foto van de week
Ondersteboven van de Franse Alpen

Deze nieuwe Foto van de week is gemaakt door Tanny van Woerden. Heb je ook een mooie foto gemaakt van een landschap in Europa? Inzenden voor dat thema kan tot en met 9 juli! Tip: check voor inspiratie de andere inzendingen. 

Bekijk hier ook het Natuurshot van de week: een meerkoet met 6 jongen.

Roots
Roots podcast Notenkrakers
De geelgors

Heeft Ludwig van Beethoven zich werkelijk laten inspireren door de zang van de geelgors? De eerste tonen van zijn ‘Vijfde Symfonie' lijken inderdaad op het geluid van de geelgors. Meer hierover in de podcast Notenkrakers.
Foto: Adobe Stock

Advertorial
Roots
Ontdek de Wadden

Heb je ooit over de bodem van de zee gewandeld? Deze hele zomer biedt de Waddenvereniging excursies en activiteiten aan waarbij je ontdekt hoe bijzonder de Waddennatuur is die om onze bescherming vraagt. Ga mee. Ervaar de kracht én de kwetsbaarheid van de Wadden. Word Wijs met de Waddenzee.

Roots
Struinen door een rijk rivierenland
Pannerden

Rivieren wandelen ook: in de loop van de geschiedenis hebben onder andere de Rijn en de Waal herhaaldelijk hun loop verlegd. Dat resulteert rond Pannerden in een bijzonder ‘strangenlandschap’, vol vochtminnende vegetatie – van grote centaurie tot late guldenroede.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
Nu te zien
De (biddende) slangenarend

De lucht trilt in de verzengende zon boven het heideveld. In de verte hangt een licht gekleurde grote roofvogel stil in de lucht. Hij flapt af en toe met zijn enorm brede vleugels. Een biddende slangenarend boven de hei. Momenteel worden ze op diverse plekken gezien. Zou dat tot een potentieel broedgeval kunnen leiden?
Foto: Getty Images

Roots
Roots Foto van de Maand wedstrijd
De winnaars van mei

Een schitterend fotografie-onderwerp in het voorjaar en vroege zomer: jonge dieren in de natuur. Schattigheid troef, dat is zeker. Maar hoe maak je er ook nog een creatieve en technisch perfecte plaat van? Deze Roots-lezers slaagden er heel goed in. 
Foto: Isabelle Onselaere

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden