Website
0-6 jaar
6-9 jaar
9-12 jaar
Contact
 
Het is weer gezellig druk in de bieb. Kom films kijken tijdens het animatiefestival Kaboom, geef je op voor de cursus Boek & Yoga, kom naar de indringende theatervoorstelling Ali en Nino, ga op de foto in je lievelingstrui en op avontuur tijdens de Media Ukkie Dagen. Dit en nog veel meer. Lees snel verder.
 
S
 
 

Een warmbloedige muziektheatervoorstelling over wat er gebeurt als je ineens je thuisland moet verlaten. Ali wacht al heel lang op een verblijfsvergunning. Hij raakt bevriend met Nino die naast hem komt wonen. Gespeeld door Raaf muziektheater. 

Bibliotheek Neude | Theaterzaal | zondag 20 maart | 15.00 – 16.00 uur | Reserveer je plek
 

 

 
 
S
 

Vanaf maandag 28 maart tot en met woensdag 30 maart is Kaboom Animation Festival te gast in bieb Neude. Je kunt naar de beste en nieuwste (inter)nationale animatieproducties. Én er is een Virtual Reality expositie in de Grote hal. Voor kinderen is er een toffe animatieworkshop ‘What Lies in the Shadows?’ op woensdagmiddag. Probeer ook de Storyscope in de Grote hal uit.  

Kom je kijken en meedoen? Lees alles over dit te gekke festival op onze website.

Bibliotheek Neude | maandag 28 tot en met woensdag 30 maart

 
S
 
 

Start de zondagen in relaxstand. Strek je uit als een lenige kat. Dans als een vrolijke aap of beweeg krachtig als een stoere leeuw. Elke les start met een prentenboek. Nu als cursus te volgen.

Bibliotheek Neude Start zondag 3 april 2022 (6 zondagochtenden) | 10:15 - 11:15 uur | Lees meer over de cursus en juf Anna die de cursus geeft op onze website.

 
 
S
Mediaopvoedcollege : Swipe, stap, sprong 
 

Welke media zijn geschikt voor je kind? Hoe vind je een goede balans als het gaat om schermtijd van je kind? Van vrijdag 25 maart t/m vrijdag 1 april 2022 zijn het weer de Media Ukkie Dagen! Voor ouders en verzorgers van jonge kinderen organiseert de bibliotheek een mediaopvoedcollege met media-expert Denise Bontje. Zij neemt je mee in het media-aanbod voor kinderen (0-6 jaar). Laat je inspireren en ontvang tips die je direct kunt toepassen.  

Bibliotheek Neude | Donderdag 31 maart | 20.00 uur | gratis | Reserveer hier je kaartje.

 
 
 
 

Ga op media-avontuur. Mediacoach Anneke van Soest geeft je allerlei handige tips en inspiratie. Je start een avond met een online sessie – alleen voor volwassenen. De volgende dag ga je samen met je kind op media-avontuur in de bieb. 

Op de speciale website Media Ukkie Dagen vind je ook nog veel boeken- en inspiratietips.

 
 
S
 
 

Van vrijdag 8 t/m zaterdag 30 april toveren Utrechters Marjolein, Nynke en Fanny bieb Neude om tot modelab Mijn Lievelingstrui. Wat is jouw lievelingstrui en waarom? Op je lievelingstrui ben je zuinig, daar wil je van genieten. In april is er in de bieb een foto-expositie met allemaal Utrechters in hun lievelingstrui. Doen jij en je lievelingstrui ook mee? Dat kan!
Kijk dan op Instagram@mijnlievelingstrui

foto: lievelingstrui van Ida

 
 
S
 

Bieb Neude was vroeger een postkantoor. Iedere zondagmiddag kun je op pad met een postbode. Aan het eind van de rondleiding ken je de geheimzinnige verhalen van het gebouw. 

Ouders/verzorgers kunnen of zelf een rondleiding voor volwassenen volgen, struinen in de bieb of lekker een drankje doen bij Meneer Potter of stadscafé Noda.   

  • April: zondag 3, 10 en 24 april 
  • Mei: zondag 8, 15, 22 en 29 mei 
  • Juni: zondag 19, 12 en 26 juni  

€ 5 lid / € 10 niet-lid | elke zondag van 11.00 – 12.00 uur | reserveren

 

 
S

In de bibliotheek krijgen we regelmatig vragen over boeken over de oorlog in Oekraïne. We hebben daarom een lijstje met boekentips gemaakt.

 
 
 

Lezen is leuk én ontspannen. Wie veel leest, leert veel nieuwe woorden. Kinderen die een kwartier per dag lezen, leren 1.000 nieuwe woorden in een jaar. Om meer kinderen te laten lezen, heeft Bibliotheek Utrecht een hele toffe actie. Alle Utrechtse jongeren tot en met 17 jaar kunnen nu gratis lid worden! Ben je nog geen lid, haal dan snel een biebpas. Ben jij al lid? Maak dan je vriendjes, vriendinnetjes, neefjes en nichtjes lid. Dan kun je samen onderling spannende verhalen uitwisselen. 

 

Kijk voor alle activiteiten in de agenda 

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open