Website
0-6 jaar
6-9 jaar
9-12 jaar
Contact
 
Het is zomervakantie! De bieb komt naar je toe deze zomer. Kom je buiten spelen? Je vindt ons tussen 10 en 24 juli op 20 verschillende plekken in de stad waar we de mooiste verhalen voorlezen uit het kinderboek 'De Spoken van het Stadhuis' van Koos Meinderts.  
Elke dag lezen we op 2 plekken voor; in de ochtend van 11.00 - 13.00 uur en in de middag van 15.00 - 17.00 uur. Kom luisteren naar de mooiste verhalen!
 
S

De tour start in bieb Neude op zondag 10 juli. Schrijver Anna Woltz leest haar verhaal 'Zwevende boeken' voor. In het Atelier kun je zelf een brief maken met kroontjespennen en typemachines. Daarnaast lezen schrijvers Annet Schaap, Janneke Schotveld en Pim Lammers hun verhaal uit het kinderboek voor en zijn er gratis kidsrondleidingen door het gebouw. 

Na de feestelijke opening trekt de biebfiets door naar Castellum Hoge Woerd. Op de Buurtcamping lezen we het verhaal ‘Romeinse Kersen’ van Linda Dielemans voor.

 

Op maandag staat de biebfiets bij het Rietveld Schröder Huis waar Maria Postema haar verhaal ‘Een gek huis’ voorleest. Speciaal die dag kun je het Huis gratis bezoeken! Daarna fietsen we naar de Trouwzaal van het Stadhuis waar een biebmedewerker het verhaal ‘De spoken van het Stadhuis’ voorleest. Ontdek hier ook de lievelingsboeken van onze burgemeester Sharon Dijksma. 

 
Rietveld Schröderhuis (collectie Centraal Museum, Utrecht). Fotografie Stijn Poelstra.  
 

In de Botanische Tuinen luister je naar ‘Het Magische Moeras’ van Annemarie van den Brink. Met gratis bezoek aan de tuinen, een zomerbingo en lekker speuren in de Ontdektuin. Daarna fietsen we door naar Stadion Galgenwaard waar Rom Molemaker zijn verhaal ‘Het draaien van de tijd’ voorleest in het spelershome van FC Utrecht. 

 

 
 

's Ochtends stopt de biebfiets op het Moskeeplein in Lombok waar ‘Azize en de sterren, de maan, de zon’ van Enne Koens wordt voorgelezen. In de middag fietsen we door naar BOKS Cultuurhuis Kanaleneiland, waar Koos Meinderts zijn verhaal ‘Een roos voor Beppie’ leest.

Foto: Jelmer de Haas

 
 

Kom naar het Spoorwegmuseum, Marcel van Driel leest voor het museum het verhaal 'Droomtrein'. Hierna trekt de biebfiets door naar Landhuis Oud Amelisweerd. Floor Tinga leest ‘Een plek om te verdwijnen’ voor en je kunt de tentoonstelling 'Gardening' bezoeken. Je kunt facefilters uitproberen of de Groningse aardbevingen voelen.

 

Op zondagochtend wordt bij Watertoren Overvecht ‘De wenteltranen van Overvecht’ van Maarten Kuipers voorgelezen. In de middag strijkt de biebfiets neer op Fort Blauwkapel waar Vincent Bijlo zijn verhaal ‘Jan Soldaat’ leest. Ook is er een gratis rondleiding over het fort door het Gilde! Fortengids Guus Reith vertelt je de bijzondere verhalen van het fort en het dorpje.

 
In Slot Zuylen leest Ruben van Gogh het verhaal ‘Belle’ voor. Je hebt bovendien vandaag gratis toegang tot het slot en de tuinen! Daarna fietsen we naar het Julianapark waar het verhaal ‘De dieren’ van Annet Schaap centraal staat. 
Donderdag 21 juli 
 

De biebfiets stopt natuurlijk ook bij de Domtoren! Het verhaal 'Taro' van Pim Lammers wordt hier voorgelezen. En je kunt voor de helft van de prijs de Domtoren beklimmen! Diet Groothuis leest ‘s middags op het Vredenburg 'Het einde van de Vredenburght' voor. 

foto: jelmer de haas

 

Kom naar de Janskerk waar ‘De laatste heks’ van Janneke Schotveld wordt voorgelezen. Daarna fietsen we door naar de Werfkelder waar 'Midzomernacht' van Elisa van Sponden wordt voorgelezen door een biebmedewerker. 

Zondag 24 juli 
 
De biebfiets sluit de voorleestour af bij de Maliebaan waar je bij het Malieblad naar ‘Het Lot' van Robert van Dijk kunt luisteren. De allerlaatste locatie van De bieb is buiten is Sonnenborgh waar sterrenkundige Govert Schilling zijn verhaal 'Mebsuta' voorleest.

De bieb is buiten is een samenwerking tussen Kiwanis Club Utrecht en Bibliotheek Utrecht. 
 
Kijk voor het programma en de tijden op bibliotheekutrecht.nl/zomer
S

‘Het is belangrijk is om mensen weer aan het lezen te krijgen’ zegt FC Utrecht-speler Sander van de Streek. Waarom FC Utrecht supporter is van de campagne ‘Wie dit leest... kan ook een boek lezen’ ontdek je in deze video.

 
Dus kom nu gratis voetbalboeken lezen en lenen in de in FC Utrecht-stijl ingerichte leeshoek in Bibliotheek Neude. In augustus reist de hoek door naar Bibliotheek Overvecht. 
 
S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open