Website
0-6 jaar
6-9 jaar
9-12 jaar
Contact
 
Heb je ook zo’n zin om toneel te spelen, te knutselen, dingen te maken of te lezen? Lees dan gauw verder. Want we hebben weer leuke cursussen en boekentips voor je! 
 
S

Gratis lid worden van de bieb? Dat kan voor alle Utrechtse kinderen tot en met 17 jaar. Meer lezen geeft betere kansen voor later.

Vanmiddag trapte burgemeester Sharon Dijksma de campagne 'Wie dit leest ... kan ook een boek lezen' af, door haar jongste dochter lid te maken van de bieb. Lees meer

 
Foto: Jelmer de Haas
 
S
 
 

Ga samen met Bente van Arkel van Theaterschool Utrecht op avontuur. Samen lezen, spelen, zingen, klappen en avonturen beleven! Iedere les staat er één prentenboek centraal. Vergeet je avontuur-schoenen niet, je weet maar nooit waar je terecht komt. De cursus bestaat uit 8 lessen. 

 
 
 
 

Tekenen, schilderen, smeren, strooien of dippen. Alles mag in het Kris Kras Atelier. En ja, daar hoort óók vies worden bij. Beeldend kunstenaar Femke van Eijndthoven neemt jullie mee op een creatieve ontdekkingstocht. De cursus bestaat uit 6 lessen. 

Bibliotheek Neude, vanaf vrijdagochtend 11 maart en vanaf zaterdagochtend 12 maart. Bekijk hier alle informatie en reserveer tijdig je kaartje

beeld: Sascha Brasz 

 
 
 
 
 

Ga aan de slag met de micro:bit. De micro:bit is een minicomputertje van 5 bij 5 centimeter waar je van alles mee kunt doen. Er zitten lampjes op die boodschappen kunnen weergeven. Je kan hem bijvoorbeeld gebruiken om een game te besturen, lampjes te laten branden of zelfs een robotje te besturen. Kom het uitvinden en doe mee! De cursus bestaat uit 3 lessen. 

Bibliotheek Neude, vanaf woensdag 23 februari. Hier vind je meer informatie en kun je kaartjes reserveren

 
 
S
 

Voor alle ontdekkers en makers is er het Kids Lab en het Open Lab. Kom experimenteren. Programmeer met de robots en teken met de 3D-pen. Of print je eigen legosteen met de 3D-printer. Vragen stellen mag, het antwoord ontdekken we samen. Kom gratis meedoen. Je hoeft je niet op te geven. Dus loop gezellig binnen. 

  • Kids Lab Bibliotheek Overvecht, elke dinsdag van 15.00 – 17.00 uur 
  • Kids Lab Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, elke vrijdag van 15.00 – 17.00 uur 
  • Open Lab Bibliotheek Neude, elke donderdag van 16.00 – 18.00 uur  

Alle informatie en nog veel meer over het Lab vind je op de speciale webpagina Laboratorium

TIP:  Op woensdag 9 en 16 februari is er een extra Kids Lab in bieb Neude. Ook gratis! Loop binnen en kom uitvinden, maken en uitproberen.

 
S
 
 

Lezen is leuk! Maar welk boek is nou het allerleukst, allerbest of allergrappigst? Dat bepaalt de Kinderjury. Ben jij ook zo’n leesbeest, boekenbaas of boeklover? Lees dan mee met het Utrechtse Leesteam. Je start met een geweldige kick-off. Daarna lees je drie boeken én mag je naar het grote slotfeest in bieb Neude.  Geef je snel op, want het aantal plekken in het Leesteam is beperkt. Opgeven kan hier. Daar vind je nog veel meer informatie én vanaf 9 februari heel veel boekentips.

 
S

Kom luisteren naar het verhaal ‘Omdat ik je zo graag zie’ en maak daarna een bijzonder grote Valentijnskaart.  

Bibliotheek Neude | zondag 13 februari Reserveer hier je kaartje

 

Yogajuf Laura leest voor uit ‘De leeuw in de muis’ en maakt samen met jou een reis naar de Afrikaanse Savanne. Een ochtend voor ouder/verzorger en kind. 

Bibliotheek Neude | zondag 20 februari | Reserveer hier je kaartje.

Morgen is het de laatste dag van de Nationale Voorleesdagen. Gelukkig blijven we veel en vaak voorlezen in de bieb. Lekker wegkruipen op schoot of in een luie stoel luisteren naar een fijne stem. Schuif aan!  Kijk hier waar we elke week voorlezen.

Bekijk de vrolijke voorleesvideoboodschap van Youtuber Nienke Plas.
En ook Bas Maliepaard, kinderboekenrecensent geeft, speciaal voor bieb Utrecht, een aantal voorleestips. Je vindt ze hier.

 
S
 
 

Het duurt nog even, maar voor je het weet heb je weer vakantie. In de bieb kun je dan naar Lente-Uitjes. Een theaterfestival met mooie, grappige en ontroerende voorstellingen. Ook in bieb Neude! Alle informatie vind je op de speciale voorjaarsvakantiepagina van onze website. Bestel op tijd, want de kaarten zijn altijd snel uitverkocht. 

  • Atuk (8+ jaar) | zondag 27 februari | reserveer
  • Muk (2+ jaar) | woensdag 2 maart | reserveer
  • De Grote Waarom Show (4+ jaar) | donderdag 3 maart | reserveer

Kijk voor alle lente-uitjes bij de 9 theaters in de regio op www.lente-uitjes.nl/

 
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open