praktijkperikel: Binnen de ggz is wantrouwen een vaak gezien verschijnsel. Zo meldde zich een angstige patiënt bij ons die zijn klachten vanwege een diepgewortelde achterdocht in zijn omgeving niet met zijn huisarts durfde te bespreken.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief
 
Advertentie
 

Go slow…

“Vandaag blijf ik in mijn hangmat en morgen ga ik zwemmen met een schildpad.”

Met TravelEssence beleeft u, in alle rust, het tropische noorden van Australië.

Meer weten? Klik hier om deze reis te bekijken.

 
 
 
vacatures   abonnement   contact
De andere Hugo
blog Menno Oosterhoff
Met kritiek, hoe terecht ook, komen we er niet. Met het instellen van een onderzoek evenmin. Er moet iets gebeuren om desintegratie te voorkomen, want het gaat echt niet goed. Bijna elke week verontrustende berichten. Maar laten we positief blijven. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Een geweldige kans voor de huidige minister Hugo de Jonge te laten zien dat hij niet alleen flitsend is in zijn schoenkeuze.
  lees meer  
 
De disfunctionerende dokter
boek Dokter in de fout
In De disfunctionerende dokter worden uiteenlopende casussen beschreven van medisch specialisten die in de fout gingen. De casuïstiek is gebaseerd op de ervaringen van de drie auteurs in hun functies als medisch manager en arbeidsjurist.
  lees meer  
 
Wantrouwen
praktijkperikel Binnen de ggz is wantrouwen een vaak gezien verschijnsel. Zo meldde zich een angstige patiënt bij ons die zijn klachten vanwege een diepgewortelde achterdocht in zijn omgeving niet met zijn huisarts durfde te bespreken.
  lees meer  
 
carrière
De bijwerkingen van goed doen in Afrika
Westerse gezondheidswerkers gaan steeds vaker voor een korte periode vrijwillig werken in een exotisch buitenland. Medisch antropoloog Judith van de Kamp promoveerde op onderzoek in Kameroen waarbij ze lokale staf en hun tijdelijke collega’s uit het Westen observeerde.
  lees meer  
 
vacatures voor artsen
Specialist Ouderengeneeskunde
Fellow Kinderorthopedie
Huisarts waarnemer verstandelijk gehandicapten
 
     
Onbeperkt online toegang?
Maak een login aan met uw KNMG-relatienummer
Gegevens wijzigen
Aan- afmelden nieuwsbrief
Adverteren in deze nieuwsbrief
 
© 2018 Medisch Contact - medischcontact.nl