ELF Voetbal nieuwsbrief van 05-04-2023
De carrière van AC Milan-spits Chanté-Mary Dompig gaat als een trein

De 22-jarige Chanté-Mary Dompig speelt al sinds haar negentiende in Italië. Voorheen bij de vrouwen van Empoli. Sinds deze zomer bij het grote AC Milan. In de nieuew PANNA! Magazine spraken wij de Amsterdamse spits over haar jeugd, het leven in Italië en haar transfer naar AC Milan. 


lees verder
Go Ahead Eagles legt talentvolle Verdoni voor drie jaar vast

Go Ahead Eagles heeft een mooie slag geslagen. De eredivisionist heeft Nando Verdoni voor langere tijd vastgelegd. De achttienjarige doelman maakt een stormachtige ontwikkeling door en ondertekende een contract voor drie jaar plus een optie voor nog een seizoen.

lees verder
FC Groningen gaat ten onder in uitwedstrijden

Afgelopen zondag ging het weer mis voor FC Groningen. De uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard werd met 3-1 verloren. De maand februari gaf nog hoop voor de Trots van het Noorden. Tegen FC Twente (1-1) en FC Emmen (1-1) werd een punt gepakt en van Excelsior (3-0) werd zelfs gewonnen. De lastige maand maart met wedstrijden tegen Feyenoord, AZ en sc Heerenveen, bracht het chagrijn weer terug. Geen enkel punt werd gepakt, er werd niet gescoord en maar drie keer kon een schot op doel worden genoteerd. Zeven wedstrijden heeft de ploeg nu nog om zich veilig te spelen. Vier keer thuis en drie keer uit. En als je de statistieken moet geloven, dan kan het alleen in die vier thuiswedstrijden gebeuren.

lees verder
Opmerkelijk: In Nederland worden gemiddeld de minste kaarten per wedstrijd uitgedeeld

Een opmerkelijke statistiek werd deze week gepubliceerd door onderzoeksbureau CIES. Er werd wereldwijd naar de uitgedeelde prenten door scheidsrechters in bijna tachtig competities gekeken, Wat blijkt daar nou uit? De Nederlandse scheidsrechters behoren tot de coulantsten ter wereld.

lees verder
PANNA! 74: Kudus on fire, strijder Quilindschy Hartman, Jeremie Frimpong en Daniëlle van de Donk

Hoppa! De nieuwe PANNA! is uit. Ook nummer 74 staat weer vol met leuke verhalen. PANNA!-lezer Luca heeft een interview met Feyenoord-talent Quilindschy Hartman, het prachtige verhaal van Ajax-ster Mohammed Kudus, eSporter Greenhopper streed met Brian Brobbey, Chanté-Mary Dompig vertelt hoe ze bij AC Milan terecht is gekomen en Bundesliga-held Jeremie Frimpong wil graag in Oranje vlammen. En uiteraard weer acht gratis superposters.

lees verder
Xavi Simons kan jongste Eredivisietopscorer worden sinds Ronaldo

Xavi Simons begint weer op stoom te raken. Na een doelpuntenregen aan het begin van het seizoen stond Simons een aantal maanden droog, maar in de afgelopen zeven duels van PSV was de jongeling weer vier keer trefzeker. Op dit moment gaat hij aan de gedeelde leiding in het topscorersklassement van de Eredivisie. Net als Tasos Douvikas maakte hij er dertien. Het grote verschil? Simons is pas negentien jaar oud.

lees verder
Dale Vince, voorzitter Forest Green Rovers: "Nooit plan geweest om groenste club ter wereld te worden"

FC Volendams ambitie om de meest duurzame club te worden en de oprichting van actiegroep Fossil Free Football geven een duidelijke wens aan; voetbal moet de strijd aangaan met de klimaatcrisis. Hoe verduurzaam je een conservatieve sport als het profvoetbal? Het antwoord ligt in Engeland, in de League One. Bij Forest Green Rovers om precies te zijn, de groenste voetbalclub ter wereld. "Het is een van onze ambities om van voetbalsupporters fans van het milieu te maken."

lees verder
Een blik op de ranglijst: welke ploegen strijden nog ergens om?

Met nog zeven speelronden te gaan, nadert de ontknoping van het seizoen 2022/23. Waar Feyenoord bovenin acht punten los staat en de Schaal voor het oprapen heeft, is elders op de ranglijst nog voldoende actie. Wie degraderen er direct? Wie speelt de play-offs om in de Eredivisie te blijven? Wie gaat de play-offs voor Europees voetbal spelen? Wie wordt er tweede? We blikken vooruit op bepaalde mogelijkheden.

lees verder
Interview Wiljan Vloet: "Ik werk altijd met een stip aan de horizon"

Twintig jaar was Wiljan Vloet een vast gezicht in het profvoetbal. Hij werkte bij zeven betaald voetbalclubs als trainer, algemeen en/of technisch directeur of hoofd jeugdopleiding. Uitdagingen bij clubs als Ajax en Chelsea ketsten na een goed gesprek af. De zestigjarige Brabander zegde de voetbalwereld in 2018 vaarwel en tracht als operationeel directeur nu de Westerschelde Ferry nadrukkelijker in de markt te zetten. "In beide werelden draait het om de fanbeleving."

lees verder