Verlaag je cholesterol op natuurlijke wijze, Open Monumentendag en samen tegen verspilling.
Zin Magazine 10

Zin Magazine 10

Menopauze dossier, Zussen, die onverwoestbare band en rally rijden in Engeland
Zin
Au, ik rouw
De dag waarop je moeder sterft

Journalist Karin Kuijpers (1958) verloor vorig jaar haar moeder van 86. Rouw kwam in allerlei gedaanten. En bleek niet over te gaan. Maar wel te veranderen, te zorgen voor groei. Een groeiend gevoel van dankbaarheid ook.

Zin
Zin Weekendtip
Open Monumenten Dag 2023

Loop jij warm immaterieel erfgoed? Dan kom je dit weekend (9 & 10 september) goed aan je trekken tijdens de Open Monumenten Dagen 2023.  Het thema is namelijk Levend Erfgoed, culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen en die zij op hun beurt weer doorgeven. 

Zin
SRC & Zin
Kunstzinnige feestdagen in Vlaanderen

Pittoresk, knus, charmant, bekoorlijk… de Vlaamse steden Brugge, Gent en Antwerpen worden terecht met superlatieven overgoten. Hier geniet van je van de mooiste kunst en het goede Bourgondische leven. Zeker wanneer je dit stedelijk schoon bewondert in december!

Zin
11 t/m 17 september Verspillingsvrije week
Samen tegen verspilling

Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons voedsel weggooien? Eten dat wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en verwarmd. Energieverbruik warmt de aarde op. Daarom is het belangrijk zo min mogelijk voedsel te verspillen. Want door slim eten te bewaren, kunnen we de aarde sparen.

Zin
'Mijn vrienden herkennen veel Anne'
Schrijver Anne Neijzen

‘Daar valt geen droge boterham mee te verdienen.’ Haar vader vond het maar niets dat Anne Neijzen (1963) romans wilde schrijven. Dus werd ze advocaat. Maar haar liefde voor het schrijven bleef, en nu is vrijdag haar vaste schrijfdag. Met als resultaat alweer een derde piekfijne roman: De perfecte dochter.

Zin
Verlaag je waardes zonder medicijnen
Hoog cholesterol

Rond de leeftijd van 50 jaar stijgen onze cholesterolwaarden. Bij vrouwen de ongunstige LDL zelfs nog wat sterker na de menopauze. Ruim 2 miljoen Nederlanders slikken cholesterolverlagers. Die pillen werken prima, maar je kunt ook veel zelf doen om je cholesterol op natuurlijke wijze te verlagen. 

Zin
Aangrijpend
Onder de blote hemel

Onder de blote hemel is het speelfilmdebuut van Lilian Sijbesma over de tienjarige Elvie die haar verstandelijk beperkte moeder - een wereldrol voor Rifka Lodeizen - voorbij groeit, waardoor hun levens langzaam beginnen te ontsporen. Een ontroerend verhaal waarvoor wij vrijkaarten mogen verloten.

Volg Zin ook op
Zin - Instagram Zin - Facebook Zin - Twitter
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden