Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 8 oktober 2020  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed



De dansopleidingenspecial komt eraan!

Keuzestress? Dans Magazine zet graag ieder jaar een heleboel dansopleidingen voor je op een rijtje. Ideaal dus om opleidingen met elkaar te vergelijken en zo een school te kiezen die bij jou past! Daarnaast kun je ook extra artikelen en bijzondere interviews lezen. Een must read voor iedere dansenthousiast. 

Dit en nog veel meer in het komende nummer! Mis het niet en profiteer van de aanbieding!

Ook leuk om cadeau te geven.


Top-3 dansnieuws

Dit zijn de nominaties van dansprijzen 2020
De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) reikt voor dit jaar geen dansprijzen uit vanwege de coronacrisis, maar de Dansjury maakt wél over het 2019/2020 seizoen haar nominaties bekend. Deze werden op 1 oktober bekend gemaakt tijdens de Avond van de Nederlandse Dans. 

Dit is de nieuwe zakelijk directeur van Introdans
Introdans heeft een nieuwe zakelijk directeur! Wie dat precies is? De Raad van toezicht van Introdans heeft Marieke van ’t Hoff benoemd. Vanaf 1 November 2020 zal de directie worden bestuurd door Marieke, artistiek directeur Roel van Voorintholt en algemeen directeur Ton Wiggers.

Jerusalema challenge: de nieuwe danstrend
De nieuwe Jerusalema dans challenge is al meer dan 100 miljoen keer op YouTube bekeken. De challenge is gemaakt op de beat van de Zuid-Afrikaanse DJ ‘Master KG’ en het dansje is bedacht door een groep Angolese jongeren. Tijdens de pandemie is dit dé challenge die je moet uitproberen.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website



7 ballettermen die je móet weten

De terminologie van het ballet is heel groot en uitgebreid. Het is daarom lastig om alle termen allemaal te onthouden. Het feit dat de meeste termen in het Frans zijn, maakt het ook niet makkelijker. Daarom geven we je hier zeven termen om het ballet beter te kunnen begrijpen.


ingezonden mededeling

Pilot PC – a rave session: it’s nothing without you!

Pilot PC is een rave space. De ruimte gaat bewegen, en wij gaan dansen. 2020 is geen grap, dus we kunnen er maar beter voor gaan. Dans mee op een veilige 1,5m afstand tijdens Pilot PC van Connor Schumacher. In oktober en november te zien in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. Mis het niet en bekijk de speellijst hier.

Beeld: Noortje Stortelder / grafisch ontwerp: Nikos ten Hoedt


De Jerusalema challenge: 5 bijzondere video's

Misschien heb je het al eens ergens voorbij zien komen: de Jerusalema challenge. Hij is bedacht door een groep Angolese jongeren. Hieronder zie je vijf bijzondere video’s van mensen die meedoen aan de challenge!


Dit is hoe de coronacrisis danseres Mijntje Lupgens heeft beïnvloed

Mijntje Lupgens is geen vreemde in de danswereld. We vroegen haar eerder dit jaar over haar leven als danseres, maar sinds de coronacrisis is er veel veranderd. In dit interview vertelt Mijntje over de impact op haar leven en toekomst.


ingezonden mededeling

Azië als inspiratiebron bij nieuwe voorstelling Introdans

Vanaf 23 oktober danst Introdans AMAZING ASIA in de Nederlandse theaters. Deze voorstelling bestaat uit de langverwachte Introdans-première van Kaash, een van de meesterwerken van de Brits-Bengaalse, topchoreograaf Akram Khan. Daarnaast maakt choreograaf Regina van Berkel een theaterversie van de eerder gedanste locatievoorstelling in de Eusebiuskerk in Arnhem. Ook dit ballet wordt live begeleid door het Van Dingstee Kwartet.

Speelperiode 23 oktober 2020 t/m 29 januari 2021


Effectief je stem gebruiken tijdens het dansles geven doe je zo!

Tijdens het lesgeven is je stem een belangrijk element. Het is dus belangrijk dat niet alleen je lichaam fit is, maar ook je stem. Daarom zijn hier een aantal tips om je stem zo effectief mogelijk te gebruiken en ook fit te houden.


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.