Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 22 oktober 2020  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

De dansopleidingenspecial ligt in de winkel!

Keuzestress? Dans Magazine zet graag ieder jaar een heleboel dansopleidingen voor je op een rijtje. Ideaal dus om opleidingen met elkaar te vergelijken en zo een school te kiezen die bij jou past! Daarnaast kun je ook extra artikelen en bijzondere interviews lezen. Een must read voor iedere dansenthousiast. 

Dit en nog veel meer in het nieuwe nummer

Ook leuk om cadeau te geven.


Introdans gaat weer op tournee!

Met het nieuwe programma AMAZING ASIA, geïnspireerd op dit drukbevolkte en fascinerende continent, gaat Introdans voor het eerst sinds acht maanden weer op tournee. De Introdans-première is van het meesterwerk Kaash van choreograaf Akram Khan en in a reflective landscape van Regina van Berkel. 

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website




Een voorstelling om je weer helemaal kind te voelen! - Wijzer (4+)

De première van Wijzer (4+) ging ondanks de nieuwe maatregelen op zondag 18 oktober gewoon door. Ook de tour van deze dansvoorstelling zal verlopen zoals gepland. Wijzer is een kindervoorstelling van de danser en choreograaf Remses Rafaela.


ingezonden mededeling



De Stilte: dans voor kinderen

Bij de Stilte dansen we niet alleen voorstellingen in theaters. Onze dansers dansen jaarlijks 450 1-2tjes op basisscholen door heel Nederland. Een 1-2tje is een dansduet gevolgd door een workshop waarin de kinderen onder begeleiding van een dansdocent aan de slag gaan met wat ze in het dansduet hebben gezien. 




Danseres Amantina heeft tijdens de coronacrisis niet stilgezeten

Eerder dit jaar hadden we nog een bijzonder interview met danseres Melissa Boode. Inmiddels heeft ze haar naam veranderd naar Amantina Jean. Ze vertelde ons toen over haar leven als danseres en over haar dromen en ambities. En toen kwam corona. Dat zette de danswereld eventjes helemaal op zijn kop. Dit keer vertelt Amantina hoe zij deze periode heeft ervaren.


ingezonden mededeling



Wijzer (4+) - Twee onvermoeibare broertjes dansen tot de wekker gaat

Twee broertjes moeten naar bed, maar het lukt ze niet in slaap te vallen. Het is leuker om op de iPad te spelen. Maar als die uitvalt, fantaseren de broers hun eigen spel. Ze keten, dansen, nachtbraken, breken de tent af en maken papa boos. De wijzers van de klok tikken de uren weg. Uiteindelijk vallen ze in slaap. Dan gaat de wekker.




Bewezen: Dans is goed voor je mentale gezondheid

Dans heeft veel positieve effecten op zowel het lichaam als de geest, dat blijkt uit verschillende onderzoeken. Weten hoe dat precies in elkaar zit? Lees hieronder alles over mindful dansen en de invloed van dans op de hersenen!  


ingezonden mededeling



Dans, theater & circus: de nieuwste aanwas makers in één programma

Bij Dansmakers Amsterdam kun je ook déze winter – van 2 t/m 4 december – nieuw talent ontdekken. In deze speciale editie van You Better Move wordt werk bijeen gebracht van de nieuwste lichting makers voorgedragen door Amsterdam, ICK Next, Summerdance Forever, Likeminds, TENT, Cinedans en anderen. Breng je eigen smartphone en koptelefoon mee: dit coronaproof winterprogramma zit vol wonderlijke verrassingen. Info & tickets.




De voordelen van Zumba

Zumba is een van de bekendste dansstijlen ter wereld met meer dan 200.000 leslocaties in 180 landen. En hoewel het merk vooral bekend staat om zijn kenmerkende “Zumba” Latin-dansfitnesslessen, biedt het bedrijf een aantal aanvullende trainingsformaten. Van krachttrainingen tot zelfs aquarobicslessen.


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.