De decentralisaties: hoe effectief is het beleid?

1 year ago


Text only:

Klik hier voor de online versie van deze mail.

Bereik 

Binnenlands Bestuur is een onafhankelijk platform waarmee ca. 350.000 hoger opgeleide ambtenaren en bestuurders worden bereikt.
Binnenlands Bestuur bestaat uit een tweewekelijks magazine, website, nieuwsbrieven, mobiele website, app, vacatures, boeken, opleidingen en events. Binnenlands Bestuur is ook actief op social media.Verschijningsdatum 

Op 10 november2017 verschijnt de Binnenlands Bestuur special sociaal.


Aanleverdatum 

De uiterste aanleverdatum advertentiemateriaal is
6 november 2017 tot 15:00 uur.

Contact 

Wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden van Binnenlands Bestuur?
Media Advies
Marcel van der Meer
T: 020 - 573 3628
E: mvdmeer@binnenlandsbestuur.nl


Jan-Willem Hulst
M: 06 - 226 636 74 
E: jhulst@binnenlandsbestuur.nl  
Traffic 
Gerda Bruggeman/Annet van Vliet
T: 020 - 573 3634
E: sales@binnenlandsbestuur.nl 


Special Sociaal

Drie jaar na de decentralisatie van de taken op het gebied van jeugd, werk en zorg is de vraag hoe effectief het gemeentelijk beleid is. In hoeverre zijn de beoogde resultaten bereikt? Heeft de gemeente eigenlijk wel voldoende inzicht in wat de inwoners nodig hebben en lukt het om op die behoeften in te spelen? Kortom: de special geeft een inkijkje in de geleverde prestaties en de maatschappelijk effecten die deze mogelijk nu al sorteren.
1. Hebben gemeenten voldoende financiële armslag om daarmee sociale slagkracht te ontwikkelen? Interview met Arno Visser, president van de Algemene Rekenkamer


2. Outcome van sociale wijkteams; de gemeenten Utrecht en Eindhoven hebben samen het instrument Wat telt ontwikkeld om de resultaten van wijkteams in kaart te brengen. Hoe werkt het en wat levert het op?


3. Om kwetsbare inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen, is het belangrijk een goed beeld te hebben van hun netwerk. Want daarop wordt immers de zorg en ondersteuning die mensen krijgen gebaseerd. Maar hoe kun je als gemeente een goed beeld krijgen van dat netwerk? In de gemeente Krimpenerwaard wordt het netwerk visueel in kaart gebracht en vormt het de basis voor de toewijzing van voorzieningen.


4. Het is voor gemeenteraden vaak moeilijk sturing te geven aan het sociaal domein. De materie is te complex en de raadsleden weten niet op welke cijfers zij zich moeten focussen. Welke informatie zouden beleidsmedewerkers de gemeenteraadsleden kunnen aanreiken om de sturen op resultaten in het sociaal domein?


Heeft u interesse om te adverteren en bent u nieuwsgierig naar de advertentietarieven? Neem dan contact op met de afdeling sales; telefoon 020-57 33 634 of email sales@binnenlandsbestuur.nl.


De gehele top van het lokale bestuur heeft een abonnement op Binnenlands Bestuur. Zij ontvangen het blad elke veertien dagen op vrijdag op het huisadres. Het blad is al ruim 35 jaar hét medium voor onafhankelijk nieuws, opinie en achtergrond. Themanummers van Binnenlands Bestuur worden meer dan uitstekend gelezen.


De special verschijnt op vrijdag 10 november 2017. U kunt uw advertentie reserveren tot uiterlijk maandag 6 november 2017 11.00 uur. Meer informatie: 
http://www.binnenlandsbestuur.nl/adverteren


 
 
Adverteren  |  
Voorwaarden  |  
Privacy & Cookie Statement
Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door:
Ematters | Realtime Marketing en Tripolis Solutions.
Wilt u zich afmelden voor deze actiemail, klik hier!

Kluwer.nl

Categories: Labor | Work Law Jobs Business goods Financially
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018