Jonas, woonlandschap voor bewoners en omgeving
Jonas
Project nieuwbouw
Jonas, BNA Gebouw van het Jaar 2023, is bijzonder. Niet alleen architectonisch maar ook conceptueel. Orange Architects ontwierp een letterlijk woonlandschap; de vele gemeenschappelijke ruimtes en landschappen moeten ervoor zorgen dat de bewoners zich niet alleen in hun appartement thuisvoelen, maar ook in en om het gehele gebouw en met de buurtbewoners van IJburg. Mede dankzij adviesbureau ABT behaalde het gebouw de hoogste BREAAM-score, een unicum in Nederland voor een woongebouw met een betonnen constructie.
Lees verder
ventilatie
Ontwerpen en detailleren
ISSO heeft het vernieuwde Kleintje Ventilatie uitgebracht. De nieuwe kennis in de uitgave focust zich volledig op ventilatie in woningen en woongebouwen. De gebundelde kennis biedt de professional de laatste inzichten voor ontwerp, realisatie, beheer en onderhoud van ventilatiesystemen.
Lees verder
diamond x
praktijkcase
Speciaal voor prefab constructies heeft Knauf de beproefde Diamond Board gipskartonplaat in een verbeterd jasje gestoken: de Diamond Board X. Dankzij de unieke extra hoge constructiestijfheid leverde Knauf hiermee een belangrijke bijdrage aan het Heavens hotel in Hoorn.
Lees verder
Cortenstaal
Bouwschade
Cortenstaal is een geliefd materiaal. Zeker de laatste jaren wordt het op steeds grotere schaal toegepast. Het metaal heeft echter een aantal specifieke eigenschappen waarmee rekening dient te worden gehouden. Doe je dit niet, dan kunnen de negatieve gevolgen groot zijn.
Lees verder
Gebouwenmarktplaats
producten en materialen
In de huidige bouwpraktijk worden tot nu toe vooral kleine onderdelen hergebruikt, maar daar gaan we de CO2-doelen niet mee halen. Daarom de introductie van de Gebouwenmarktplaats, een platform dat hoogwaardig hergebruik van grote bouwdelen wilt stimuleren.
Lees verder
Advertentie